"U ovom trenutku kineski brodograditelj nema ikakve ozbiljnije namjere da kupi ili uđe u strateško partnerstvo u 3. maju, odnosno Uljanik grupi", izjavio je ministar gospodarstva Darko Horvat koji boravi u Mokricama povodom Dana državnosti Hrvatske i Slovenije. Dvije zemlje Dan državnosti obilježavaju na isti dan.

Galerija Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Ministar gospodarstva Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Ministar gospodarstva Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) +1 Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr)

"Informacije koje sam primio iz veleposlanstva u Narodnoj Republici Kini idu u prilog intencijama da postoji ozbiljna namjera kineskog partnera da se s Brodarskim institutom dogovori i ima zajednički nastup u novim projektima, ali u ovom trenutku nema ikakve ozbiljnije namjere da kineski brodograditelj kupi ili uđe u strateško partnerstvo u 3. maju, odnosno Uljanik grupi", rekao je ministar.

Vezani članci Uljanik Boris Šavorić: ''Ništa od iznesenog u vezi uloge našeg odvjetničkog društva i Uljanika nije istina'' Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Kineska delegacija posjetila 3. maj, Horvat: "Mislim da ćemo konačnu odluku dobiti vrlo skoro"

Napomenuo je kako u ovim trenucima pronalaze legalan način da se brodovi završe i isporuče.

"Model će biti sukladan hrvatskom i europskom gospodarstvu, a kroz nekoliko dana bit će predstavljen Upravi 3. maja, sindikatima i institucijama RH", naglasio je.

Na pitanje hoće li Europska komisija dati zeleno svjetlo ministar je rekao kako može pohvaliti kooperativnost EK.

"Mi u ovom trenutku nemamo nikakvih zapreka. Želimo da predloženi model, bude sukladan hrvatskim zakonima i da se ne kosi sa smjernicama i direktivama Europske unije."

Ministar je govorio i o planovima za deblokadu 3. maja, rekavši kako je odgovornost za poslovanje Uljanika, odnosno brodogradilišta Uljanik na stečajnom upravitelju, a da su poslovne odluke krucijalne za 3. maj na Upravi tog brodogradilišta.

SAD i Iran na rubu rata, Trump u posljednji trenutak stopirao napad: "Napravili su veliku pogrešku, imamo dokumentirano" Donald Trump (Foto: AFP) Donald Trump (Foto: AFP) Donald Trump (Foto: AFP) +0 Donald Trump (Foto: AFP)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju