Mario Banožić
Mario Banožić Foto: DNEVNIK.hr

Ministar obrane Mario Banožić istaknuo je u utorak kako će uložiti sve napore radi prevencije nesretnih događaja u Hrvatskoj vojsci nakon što je u nešto više od mjesec dana, izvan službe, smrtno stradalo pet pripadnika Oružanih snaga RH.


"Zbog nesretnih događaja koji su se dogodili u Hrvatskoj vojsci uložit ćemo sve svoje napore u daljnji razvoj programa prevencije ovakvih događaja", poručio je Banožić i izrazio duboko žaljenje povodom smrti pripadnika Hrvatske vojske.

Vezani članci Vojnik ozlijeđen na obuci - 3 Incident u vojarni: Vojnik teško ozlijeđen tijekom obuke, oglasili se iz MORH-a Brodosplit Brodosplit odgovorio Banožiću: "MORH još nije do kraja platio ni brod iz 2018., Banožić je pogrešno informiran"

"Duboko potresen nesretnim događajima koji su u posljednje vrijeme pogodili Hrvatsku vojsku, izražavam najdublje izraze sućuti obiteljima, prijateljima i kolegama preminulih hrvatskih vojnika. Gubitak svakog pripadnika Hrvatske vojske veliki je gubitak za sustav jer upravo naši vojnici na sebi svojstven način pridonose izgradnji naših Oružanih snaga", napisao je Banožić.

U priopćenju MORH-a istaknuo je da su na raspolaganju obiteljima nesretno stradalih pripadnika i da u ovome nisu sami.

"Zbog nesretnih događaja koji su se u posljednje vrijeme dogodili u Hrvatskoj vojsci, naglašavam kako ćemo uložiti napore u daljnji razvoj programa prevencije izvanrednih događaja, iako je u konkretnim slučajevima ustanovljeno kako ni na koji način nisu vezani za stanje u Oružanim snagama", dodao je.

Banožić je naglasio i da je upravo prevencija izvanrednih događaja zadaća zapovjednika na svim razinama vođenja i zapovijedanja u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

"Moram istaknuti da razumijem i zabrinutost javnosti zbog navedenih događaja i naglašavam kako ćemo i mi u Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci učiniti sve što je u našoj moći da takvih nesretnih slučajeva bude što manje", poručio je.

Iz MORH-a su podsjetili da su u postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske raspoređeni vojni psiholozi čija je primarna zadaća pružanje psihološke potpore pripadnicima Hrvatske vojske.

"Pripadnici OSRH-a mogu se u bilo kojem trenutku javiti psiholozima u postrojbama. Psiholozi i zapovjednici u svakodnevnoj su interakciji s pripadnicima postrojbi", istaknuli su iz MORH-a.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju