Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudjelovao u lovu u Šandrovcu

Ministar Bajs: Podupirat ćemo lovni turizam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo regionalnog razvoja i turizma i dalje će podupirati razvoj lovstva snažnim mjerama kako bi lovni turizam dobio još važniju ulogu na hrvatskoj turističkoj karti, rekao je ministar turizma Damir Bajs danas u Šandrovcu.

Imamo dobre vijesti iz ovoga područja, iako naravno ne možemo biti posve zadovoljni brojkom od oko šest tisuća dolazaka stranih gostiju-lovaca, za razliku od ranijih godina kada ih je bilo i do 30 tisuća, rekao je ministar Bajs na početku lova u općini Šandrovac.

Pročitajte i ovo Ilustracija odstrijela srne Ima i pomagača Odstrijelio košutu za vrijeme lovostaja: U kući mu pronađeni zabranjeni metci Hrvoje Vojković Poduzetnik i političar Vojkoviću presudili tulipani i božuri: Pokušao izvući 400.000 eura

Hrvatska raspolaže s 1060 lovišta, od kojih je 314 u državnom, a 746 u županijskom vlasništvu. U zakupu je 81 lovište. Od ukupno 55.707 lovaca, njih 52.769 učlanjeno je u Hrvatski lovački savez. Stranim lovcima prošle je godine izdano gotovo 6500 dozvola za lov, navodi se u priopćenju.

'Ministarstvo će podupirati izgradnju smještajnih kapaciteta'

U okviru programa 'Zelena brazda' za poticanje razvoja posebnih oblika turizma na kontinentu, među kojima je i lovni turizam, Ministarstvo je od 2008. do danas izdvojilo oko 1,4 milijuna kuna za dovršenje, izgradnju, opremanje i sanaciju lovno-turističkih kapaciteta te stvaranje uvjeta za lovni i ribolovni turizam. Ministarstvo je i pokrovitelj specijaliziranih županijskih i međunarodnih sajmova lova i ribolova.

Ministarstvo će podupirati izgradnju smještajnih kapaciteta i pružati podršku lovačkim udrugama i putničkim agencijama koje nude taj oblik turizma, kaže se među ostalim u priopćenju.

Uz ministra Bajsa u posjetu Šandrovcu bili su državni tajnik za turizam Željko Lenart, ravnatelj Uprave za lovni turizam Robert Laginja i župan bjelovarsko-bilogorski Miroslav Čačija. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene