Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prijeti im kazneni progon

Pupovac o optužnici pilotima: "Ako Hrvatska nije sama poduzela ništa da se zločini procesuiraju, teško je prigovarati..."

Optužnica protiv hrvatskih pilota politički je montirana, u slučaju bilo kakvog postupka piloti i branitelji mogu očekivati punu podršku države. Poruka je to premijera Andreja Plenkovića s današnje sjednice Vlade vezano za slučaj hrvatskih pilota kojima prijeti kazneni progon u Srbiji. Njegov koalicijski partner o svemu ipak govori nešto drugačijim rječnikom.

Premijer Andrej Plenković poručio je kako se Srbija treba suočiti sa svojom prošlošću i sa učincima agresije Miloševićeva velikosrpskog režima na Hrvatsku.

"Mi u ovom trenutku nismo dobili nikakvu pismenu informaciju bilo putem Ministarstva vanjskih poslova, dakle diplomatskim putem, bilo pravosudnim putem", kazao je Plenković.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić, Gordan Jandroković rastu tenzije Vučić komentirao optužnice protiv hrvatskih pilota, Jandroković mu odbrusio: "Pogledajte se u ogledalo"

Imaju punu pravnu pomoć države

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica poručuje pilotima kako mogu biti mirni jer "će im Hrvatska pružiti punu pravnu podršku u ovoj situaciji, isto tako mogu biti mirni jer će Hrvatska spriječiti odnosno istaknuti prigovor i time spriječiti izdavanje međunarodne tjeralice, ako do te tjeralice dođe".

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Nezadovoljan reakcijom Vlade Milanović o optužnicama iz Srbije: "Srbija na to nema pravo. Hrvatska može sutra optužiti njihovog predsjednika zbog divljanja, ako bude loše volje"

Optužnicu je komentirao i saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac.

"Ako Republika Hrvatska nije sama poduzela ništa da se zločini poput onih koji nisu procesuirani, a najveći broj nije procesuiran ili nije utvrđeno tko su počinitelji, onda je teško prigovarati onima koji imaju interesa da to urade. Teško je prigovarati zašto su to drugi uradili u skladu sa svojim razumijevanjem pravde i pravednosti", rekao je Pupovac, izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene