Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar u Dnevniku Nove TV

Milinović ima još veću brojku: 40 trudnoća više!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Zakon je rekao da treba zatvoriti ta tri rodilišta, zar sam nalaz o inspekciji trebao staviti u ladicu?', javno se zapitao Milinović u Dnevniku Nove TV.

Ministar zdravstva Darko Milinović u Dnevniku Nove TV je kazao da je prvi put u našoj središnjoj informativnoj emisiji čuo za smrt bebe na putu iz Makarske za splitsko rodilište. 'Jedini spas bi bio da se u Makarskoj porod može vršiti operativnim zahvatom, odnosno carskim rezom. vi nikad ne znate hoće li doći do neželjenih komplikacija i u takvim situacijama morate reagirati operativnim zahvatom', rekao je ministar Milinović.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izvještaj policije Otkriven uzrok ozljeda bebe iz pulske bolnice: Roditelji curicu doveli s teškim ozljedama glave Ilustracija tri tjedna kasnije Slučaj bebe s teškim ozljedama: Iz bolnice stigla dobra vijest, policija još uvijek tapka u mraku

>> Beba umrla na putu za splitsko rodilište

Ministar Milinović je napomenuo da je inspekcija ministarstva zdravstva još prije dvije godine naložila da treba opremiti sinjsko, makarsko i imotsko rodilište i nabaviti potrebno stručno osoblje. 'Pozvao sam sve zainteresirane iz ta tri rodilišta i rekao sam da je ministarstvo zainteresirano da se rodilište opremi potrebnim opremom, ali mora se nabaviiti i potrebni kadar, što je zadaća lokalne vlasti. Treba se nabaviti potrebni kadar i nakon Nove godine smo opet spremni otvoriti spomenuta rodilišta', kazao je Milinović.

Ministar je odbio tvrdnje da su tri rodilišta ukinuta kako bi se opravdao rad novog splitskog rodilišta. 'To je faza politikanstva, Kada se opet stvore uvjeti mi ćemo opet otvoriti ta tri rodilišta. Zakon je rekao da treba zatvoriti ta rodilišta, zar sam nalaz o inspekciji trebao staviti u ladicu?', javno se zapitao Milinović.

Milinović je u Dnevniku Nove TV iznio i najnovije podatke o broju trudnoća nakon zabrane zamrzavanja zametaka. 'Znao sam da ćete me to pitati pa sam donio najnovije podatke. Vuk Vrhovec ove godine ima sedam trudnoća više nego prošle godine, KBC Petrova 12 trudnoća, Sestara milosrdnica devet trudnoća više, jedna privatna poliklinika 9 trudnoća više. U Osijeku je tri trudnoća više nego prošle godine. Ukupno imamo 40 trudnoća više ove godine nego je bilo prošle godine. I evo, ekskluziva za vas, imamo jednu trudnoću i iz odmrznute jajne stanice u Rijeci. Prije dva sata sam saznao za novu uspješnu trudnoću u Zagrebu', rekao je Milinović.

Što se tiče kritika od strane parova kojima je umjetna oplodnja jedina nada kako bi ipak imali djece, ministar Milinović je rekao kako su ti ljudi dezinformirani raznim neetičnim informacijama. 'Ove brojke koja ja iznosim nisu moji podaci, nego podaci stručnjaka', napomenuo je Milinović.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene