Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužna vijest

Beba umrla na putu za splitsko rodilište

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Makarske je stigla tužna vijest, jedna rodilja je na putu u splitsko rodilište ostala bez bebe. Iako liječnici kažu kako bebu možda ne bi spasilo ni makarsko rodilište, zbog njegovog zatvaranja šanse za to bile su daleko manje. Makarani su ogorčeni.

Nakon prosvjeda zbog zatvaranja rodilišta Makarani su s velikom ljutnjom dočekali vijest da je njihova mlada sugrađanka izgubila bebu na putu do splitskog rodilišta. 'Užas, i mislimo da će toga biti sve više jer svi znamo što nas čeka na putu u Split', rekla nam je jedna Makaranka. Nesretnoj bebi pupkovina se omotala oko vrata. Nitko ne tvrdi da je rodilište koje je Milinović zatvorio moglo spasiti bebu, ali imala bi sve uvjete za bolji pregled i njegu prije transporta, možda i hitan porođaj. Makarani se pribojavaju sličnih situacija, a kažu, crv sumnje će uvijek postojati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Liječenje se nastavlja Misteriozan slučaj: Otkriveno u kakvu je stanju beba koja je s teškim ozljedama glave dovezena u bolnicu Beba velikog bijelog morskog psa Sve dokumentirali VIDEO Vjeruju da su jedini koji su vidjeli mladunče velike bijele psine: ''Ovo bi mogao biti prvi dokaz koji imamo o njima u divljini''

>> Milinović ima još veću brojku: 40 trudnoća više!

Grupa koja se bori za rodilište nailazi na veliku potporu građana. Svi strahuju što će biti ljeti kada kolone blokiraju magistralu od Makarske do Splita. Tih 60 kilometara vozi se tada i tri sata. Dok smo bili u Makarskoj iz Zagreba je stiglo rješenje po kojem Milinović poručuje da će pomoći u opremanju rodilišta te će ono u dogledno vrijeme moći profunkcionirati. No, Makarani mu ne vjeruju. To njegovo obećanje da će pomoći do kraja godine. Što nije prije nešto učinio, nije ovo od jučer, kažu nezadovoljni Makarani.

Dakle, rodilište za hitne porođaje nije bilo dobro, a ambulantna vozila će biti dobra? 'Ne znam kako će liječnici u hitnoj porađati bez primalja, kaže dr. Damir Mendeš. Sigurno je samo kako će se Makarske bebe i dalje rađati, a sustav je tu da im osigura sretan i siguran dolazak na svijet.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene