125930
125930
125930
125930
125930

Beba umrla na putu za splitsko rodilište

  • , 17.05.2010., 19:22
  • Autor:
  • komentara

Iz Makarske je stigla tužna vijest, jedna rodilja je na putu u splitsko rodilište ostala bez bebe. Iako liječnici kažu kako bebu možda ne bi spasilo ni makarsko rodilište, zbog njegovog zatvaranja šanse za to bile su daleko manje. Makarani su ogorčeni.

 
 
 
 

Nakon prosvjeda zbog zatvaranja rodilišta Makarani su s velikom ljutnjom dočekali vijest da je njihova mlada sugrađanka izgubila bebu na putu do splitskog rodilišta. 'Užas, i mislimo da će toga biti sve više jer svi znamo što nas čeka na putu u Split', rekla nam je jedna Makaranka. Nesretnoj bebi pupkovina se omotala oko vrata. Nitko ne tvrdi da je rodilište koje je Milinović zatvorio moglo spasiti bebu, ali imala bi sve uvjete za bolji pregled i njegu prije transporta, možda i hitan porođaj. Makarani se pribojavaju sličnih situacija, a kažu, crv sumnje će uvijek postojati.

>> Milinović ima još veću brojku: 40 trudnoća više!

Grupa koja se bori za rodilište nailazi na veliku potporu građana. Svi strahuju što će biti ljeti kada kolone blokiraju magistralu od Makarske do Splita. Tih 60 kilometara vozi se tada i tri sata. Dok smo bili u Makarskoj iz Zagreba je stiglo rješenje po kojem Milinović poručuje da će pomoći u opremanju rodilišta te će ono u dogledno vrijeme moći profunkcionirati. No, Makarani mu ne vjeruju. To njegovo obećanje da će pomoći do kraja godine. Što nije prije nešto učinio, nije ovo od jučer, kažu nezadovoljni Makarani.

Dakle, rodilište za hitne porođaje nije bilo dobro, a ambulantna vozila će biti dobra? 'Ne znam kako će liječnici u hitnoj porađati bez primalja, kaže dr. Damir Mendeš. Sigurno je samo kako će se Makarske bebe i dalje rađati, a sustav je tu da im osigura sretan i siguran dolazak na svijet.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se