Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekino štraj glađu

Milinović postigao dogovor s ocem koji je štrajkao glađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Darko Milinović danas je razgovarao s Franjom Kardašem, ocem teško bolesne djevojčice, koji već deset dana štrajka glađu.

Milinović se uspio dogovoriti s odlučnim ocem da prekine štrajk glađu, uz prijateljski stisak ruke. Lijepe vijesti Franjo Kardaš odmah je javio supruzi i kćeri, a nadu mu je vratio ministar Milinović, koji se osobno odlučio pobrinuti za njegov slučaj. 'On je rekao da ima naznake da se ostvari taj status roditelja zato što dijete ima kontinuirano tri kronične bolesti', rekao nam je Kardaš.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki

>> Očajni otac zbog loše birokracije na ulici štrajka glađu

Njegova osmogodišnja kći Monika boluje od tri teške bolesti, a Franjo je u borbu protiv lošeg zakona krenuo štrajkom glađu i njegova agonija je trajala 10 dana. 'Popili smo zajedno čaj, prestao je štrajkati i sad ide kući svojoj obitelji. Ja sam sretan', zaključio je Milinović. Ministar je obećao sve učiniti da Franjo dobije status roditelja njegovatelja, a dok se to ne riješi, Franjina će obitelj dobiti jednokratnu pomoć. Jedan posjet bio je dovoljan da Franji vrati nadu u novi početak, no je li zbog njega morao gladovati deset dana?

'Obitelj ne može ni vjerovat, suprugu sam zvao, nije joj ništa jasno', rekao je na kraju zadovoljni Franjo, dodavši kako mu je posljednjih desetak dana bilo iznimno teško.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene