Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar zdravstva Darko Milinović danas je razgovarao s Franjom Kardašem, ocem teško bolesne djevojčice, koji već deset dana štrajka glađu.


Milinović se uspio dogovoriti s odlučnim ocem da prekine štrajk glađu, uz prijateljski stisak ruke. Lijepe vijesti Franjo Kardaš odmah je javio supruzi i kćeri, a nadu mu je vratio ministar Milinović, koji se osobno odlučio pobrinuti za njegov slučaj. 'On je rekao da ima naznake da se ostvari taj status roditelja zato što dijete ima kontinuirano tri kronične bolesti', rekao nam je Kardaš.

Vezani članci Zvjezdana Bogdanović - 2 Još se čekaju rezultati nalaza slučaja iz Nove Gradiške, iz Ministarstva poručuju: "Mi ih požurujemo, ali izvide ne radimo mi" Prosvjed Inicijative Spasi me, ilustracija Udruga za ravnopravno roditeljstvo tvrdi da Inicijativa "Spasi me" nije stručna: "Zašto su oni jedini pozvani o tome diskutirati?"

>> Očajni otac zbog loše birokracije na ulici štrajka glađu

Njegova osmogodišnja kći Monika boluje od tri teške bolesti, a Franjo je u borbu protiv lošeg zakona krenuo štrajkom glađu i njegova agonija je trajala 10 dana. 'Popili smo zajedno čaj, prestao je štrajkati i sad ide kući svojoj obitelji. Ja sam sretan', zaključio je Milinović. Ministar je obećao sve učiniti da Franjo dobije status roditelja njegovatelja, a dok se to ne riješi, Franjina će obitelj dobiti jednokratnu pomoć. Jedan posjet bio je dovoljan da Franji vrati nadu u novi početak, no je li zbog njega morao gladovati deset dana?

'Obitelj ne može ni vjerovat, suprugu sam zvao, nije joj ništa jasno', rekao je na kraju zadovoljni Franjo, dodavši kako mu je posljednjih desetak dana bilo iznimno teško.