Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Milinović: Bude li potrebno bolnice će dobiti više novca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović izjavio je da će na kraju srpnja, kada će Ministarstvo obaviti reviziju rada bolnica u prethodna četiri mjeseca, razmotriti je li potrebno povećati bolničke limite kako bi se uskladili sa rastom cijena energenata.

Klinička bolnica Dubrava, koju je danas Milinović posjetio, jedan je od velikih potrošača energenata jer, zbog načina na koji je građena, ima iste režijske troškove i zimi i ljeti.

Pročitajte i ovo Operacija robotom asistentom u KBC Split - 2 KBC Split FOTO/VIDEO Robot Hugo odradio prve operacije: "Ovo je za nas veliko priznanje" Kolaps sustava na jugu - 2 vlada panika Krajnjem jugu zemlje prijeti kolaps sustava: "Entuzijazam ne može trajati vječno"

Ministar je nakon obilaska bolnice pohvalio vodstvo što je u prethodna dva mjeseca, od kako su uvedeni novi uvjeti poslovanja bolnica, uspjelo smanjiti dospjele dugove za oko milijun kuna.

Naime, nakon što je povećalo početkom travnja bolničke limite, Ministarstvo je obvezalo ravnatelje da do kraja srpnja ne smiju stvarati nove troškove, jer će inače biti smijenjeni.

Milinović je rekao da je dosad posjetio 20-ak bolnica te se uvjetio da ta mjera, kako se izrazio, "drži vodu" budući da su u travnju i svibnju ukupni dospjeli bolnički dugovi smanjeni za 250 milijuna kuna.

Prema riječima ravnatelja KB Dubrava Milana Kujundžića, bolnici je limit povećan za pet milijuna kuna te su za prosječno 20 posto porasli i limiti njezinih klinika i odjela. U KB Dubrava zbog štednje stoga nema otkazivanja tzv. hladnog pogona, odnosno odgode zahvata koji nisu hitni, već se opseg posla povećao, rekao je Kujundžić.

Ministar Milinović pritom je pozvao sve koji znaju za takve odgode da ih prijave Ministarstvu. Dodao je da je u KB Dubravu država u prethodne tri godine uložila 210 milijuna kuna.

Inače, za vrijeme ministrova posjeta, transplantacijski tim provodio je pripreme za petu ovogodišnju transplataciju srca, koje je trebalo svakoga časa stići iz Splita.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene