Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je na jednoj lokalnoj televiziji Jadranka Kosor obajvila kandidaturu za predsjednicu HDZ-a, oglasio se i jedan od glavnih pretendenata na to mjesto Darko Milinović.


Darko Milinović rekao je da je Jadranka Kosor od njih zatražila da ukoliko se žele kandidirati na mjesto predjednika stranke, prvo trebaju nju obavijestiti. Stoga je, kaže Milinović, očekivao da će Kosor, jedanko tako, prvo obavijestiti Predsjedništvo stranke. Ipak, čestitao joj je na kandidaturi koja je za njega, kaže, bila očekivana.

Vezani članci Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Plenković o aferi WhatsApp: "Žao mi je što nisam ranije znao za to, ali sada će nadležne stranačke organizacije poduzeti mjere'' Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) "Okolnosti su se za Predsjednicu bitno promijenile. Novi su ljudi u njenom timu"

Milinović očekuje da će se unutarstranački izbori održati čim prije. 'Jedino se nadam da ne postoji neki paralelni sustav u HDZ-u koji zna kada će biti izbori i drugi, kao Predsjedništvo stranke, koji ne zna kada će biti izbori. Jedino se nadam da to nije istina', izrazio je svoju sumnju Milinović.

Od Jadranke Kosor, kaže, očekuje da što prije na Predsjedništvu stranke kaže kada će biti unutarstranački izbori. Dodao je da za svaku od čelnih pozicija očekuje što više kandidata.

'Ja sam legalist. Pričekat ću odluku Predsjedništva i stranačkih tijela o unutarstranačkim izborima. Nakon toga ću odlučiti o svojoj kandidaturi. A nakon toga ću, kao što je to zatražila predsjednica stranke, najprije to njoj priopćiti, a onda i hrvatskoj javnosti. Sigurno je da ću se kandidirati na jednu od čelnih funkcija u HDZ-u', odgovorio je Milinović na pitanje novinara o njegovoj kandidaturi za poziciju predsjednika HDZ-a.