Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova korupcijska afera?

Milijunska prijevara s automobilima u Croatia leasingu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na pomolu je nova korupcijska afera, a uprava Croatia leasinga, koja je dio Croatia osiguranja, otkrila je milijunsku prevaru s automobilima. Ne zna se gdje su završili automobili vrijedni čak 17 milijuna kuna!

Prevaru je otkrila Uprava nova uprava Croatia leasinga koja je ljetos preuzela kompaniju. Kažu da je su ih auto kuće preko kojih prodaju automobile oštetile za 17 milijuna kuna odnosno za više od stotinu vozila koja su jednostavno nestala. 'U auto-kući Pupek mi smo financirali vozila, koja su dolazila u Hrvatsku. U drugoj auto-kući smo isto tako financirali vozila, koja su se tek trebala prodati, no sada nema ni vozila, ni novaca', objasnio nam je Zoran Šangut, član Uprave Croatia leasinga.

Pročitajte i ovo Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat" Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“

Šangut ne želi reći sumnja li da se radi o korupciji u koju su bili upleteni bivši članovi Uprave, a sa slučajem je upoznat i predsjednik Uprave CO Hrvoje Vojković. Zajedno sa Šnagutom cijeli je slučaj proslijedio USKOK-u i državnom odvjetniku Mladenu Bajiću. USKOK i DORH će utvrditi radi li se slučaju sličnom HAC-u te da li su u prijevari sudjelovali i ljudi iz državne tvrtke Croatia leasing.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene