Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ako Upravni sud ne uvaži žalbu Milijana Brkića kojem je ukinuta diploma mogao bi se suočiti s ponovnim upisaom u visoku školu, a samim time i s polaganjem prijemnog ispita.


Ako Upravni sud ne uvaži žalbu Milijana Vase Brkića i ne poništi odluku zbog koje je ostao bez diplome, glavni tajnik HDZ-a morat će, da bi stekao diplomu na zakonit način, pisati novi diplomski rad, ali i ponovno upisati visoku školu, što znači -  polagati prijemni ispit. Također, ako se u proceduri tako utvrdi, Brkić bi mogao polagati i državnu maturu.

Karamarko o Brkiću: Pustite danas Brkića na miru, on je heroj Domovinskog rata

Iako su HDZ-ovci nakon odluke u ukidanju diplome poručili da će Brkić samo napisati novi diplomski rad, prema pisanju Novog lista to neće biti tako jednostavno.

Ako Brkić podnese bilo kakav zahtjev, Visoka policijska škola vjerojatno će ga morati uputiti da ponovno upiše školu.

Vezani članci Slika nije dostupna MILIJANU BRKIĆU DIPLOMA OSTAJE Upravni sud utvrdio proceduralnu pogrešku Slika nije dostupna 'Jovanović ima nekakav problem sa samim sobom, al` neka mu Bog da zdravlja i sreće!

'Teško da Brkić sa svojim intelektualnim kapacitetom može razumjeti moj magisterij'

Državno maturu mogao bi izbjeći samo zahvaljujući činjenici da škola nije u sustavu visokoškolskih ustanova pod MZOS-om. Ako uđe u sustav, Brkić će morati imati potvrdu o položenoj državnoj maturi koja je preduvjet upisa u javne visokoškolske ustanove.

Postoji mogućnost i da Visoka škola Brkiću uopće ne dopusti upis. Naime, ona je izvan sustava MZOS-a jer je namijenjena isključivo zaposlenicima policije što on više nije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju