Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne zna tko je objavio

Milanović: To uvijek na kraju tako završi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-u nije drago što je Registar branitelja objavljen na način protivan zakonu, ali iskustvo pokazuje da je to sudbina svih loših zakona, koji na kraju uvijek tako završe, izjavio je danas predsjednik te stranke Zoran Milanović i poručio vladi da se 'bespotrebno boji javnosti'.

'Vlada se boji javnosti i nepotrebno te podatke želi skrivati od javnosti. To ne treba biti tako', rekao je Milanović novinarima, pred središnjicom SDP-a. Kazao je i da ne zna tko je objavio Registar, a na pitanje treba li policija goniti one koji su protuzakonito objavili podatke, odgovorio je kako je 'to stvar policije'. 'Policija je vrlo živahna u nekim stvarima, a u nekim drugima je manje živahna', rekao je Milanović, koji ne zna tko je objavio Registar. 'Ovisi koja je to vrsta kaznenog djela, je li kazneno djelo i koji je javni interes. Bilo bi puno bolje da registar nije objavljen na ovakav način, da je prekršen zakon, ali to je sudbina loših zakona i to tako uvijek na kraju završi', dodao je.

Pročitajte i ovo Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili" Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

Podsjetio je da je SDP u saborsku proceduru uputio prijedlog zakonskih izmjena koji će omogućiti objavu Registra, a ocijenio je i da javni interes u ovom slučaju prevladava nad tajnošću podataka te da objava Registra ne ugrožava branitelje. 'Da smatramo da objava Registra branitelja, po mogućnosti zakonita, ugrožava branitelje, pa makar i jednoga, ne bismo predlagali takav zakon', rekao je Milanović. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene