Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Milanović: 'SDP će otpuhati HDZ'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na predizbornom skupu SDP-a za 9. izbornu jedinicu, održanom danas u kinodvorani u Sinju, predstavljeni su kandidati s liste, a govorio je predsjednik stranke Zoran Milanović.

"Danas u Sinju puše bura, a bura je čist i zdrav vjetar nakon kojega dolazi vedrina. Ta bura će puhati i 25. studenoga i otpuhati jugo, odnosno HDZ", rekao je Milanović, dodajući da je jugo vjetar od kojega boli glava te da od HDZ-a zaista boli glava.

Pročitajte i ovo Spašavanje od bure - 1 spašavanje po buri Brodice Hitne pomoći ove godine imale 15 intervencija: "Pacijenti su najsigurniji kada im je dostupna sva moguća pomoć" Ilustracija Pripazite Upaljen crveni alarm za dvije regije! Očekuje se olujna bura

Ustvrdio je kako poilitčki protivnici podmeću SDP-u da je za
legalizaciju droge i protiv katoličke vjere. 

"Neka podmeću, a mi šutimo i radimo. Sve što govore nije istina. Mi svoj program imamo i nudimo ga ljudima u ovoj zemlji, prihvaćamo kritike i sugestije, a HDZ svoj program skriva ako ga uopće ima", rekao je Milanović.

Kad je riječ o glasačima iz dijaspore, Milanović je rekao kako HDZ šalje Hrvatima u BiH lažne poruke da im je BiH "rezervna domovina".

"Domovina je samo jedna i nema rezervne. Mi ćemo pomagati i pomažemo naše sunarodnjake u susjednoj državi jer je dobrim dijelom i narod iz ovoga - Cetinskog kraja potekao iz BiH", rekao je, dodajući kako u ovoj državi "prvenstvo u odlučivanju moraju imati oni koji u njoj žive, rade i plaćaju poreze".

Okupljenima su se predstavili nositelj liste Ranko Ostojić te dvoje Sinjana - Ante Kotromanović i Nataša Poparić.

Kotromanović je rekao kako će SDP smanjiti administrativne zapreke na koje nailaze pravi branitelji u rješavanju svojega statusa.

"Sada ima 505.000 branitelja, pa toliko je vojnika imao Mao Ce Tung 1949. u Kini", rekao je, dodajući kako se zauzima za to da branitelj bude onaj koji je bio na prvoj crti bojišta i ima stvarni, a ne lažni ratni put.

"Oni koji su bili u uredima i u pozadini ne mogu biti isti kao oni
koji su izlagali svoje živote opasnosti", rekao je. Napomenuo je da Jadranka Kosor vjerojatno i sama ima status branitelja, ali izbjegava sučeliti s njime, a zna se i zašto.

Nataša Poparić, predsjednica sinjskoga SDP-a, rekla je kako je ministar Ivan Šuker podupirao neke protuzakonite postupke u pretvorbi sinjskih poduzeća.

Na završetku skupa govorio je nositelj liste Ranko Ostojić, koji je istaknuo da HDZ nema više nikoga iz Sinja tko bi mogao biti na listi te stranke.

 "Kada SDP dođe na vlast, u najveću sinjsku tvrtku - tvornicu Dalmatinka Nova ući će hrvatski zakoni", rekao je Ostojić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene