Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Milanović: 'Sanader treba pročitati Ustav, umjesto da bude bezobrazan'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović ustvrdio je danas da predsjednik Republike Stjepan Mesić ima prioritet govoriti pred Općom skupštinom Ujedinjenih naroda (UN) jer je on predsjednik države i predstavlja Hrvatsku u inozemstvu.

Milanović je to izjavio na skupu sindikata obrazovanja komentirajući izjavu premijera Ive Sanadera da je on odlučio ići u New York na Opću Skupštinu UN-a.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Vučić: ''Molio sam ljude u Republici Srpskoj da još jednom razmisle o svim svojim odlukama i potezima'' Slika nije dostupna 'Bilo bi bolje da u New York ide Mesić'

Predsjednik SDP-a smatra da je Sanaderovo pozivanje na Ustavni zakon o suradnji sa Haškim sudom klasična zamjena teza. Vlada tehnički i politički surađuje s haškim sudom, ali da se u New Yorku radi o predstavljanju države pred najvećom međunarodnom organizacijom u svijetu.

Ustvrdivši kako je sve jasno jer se u tom dijelu Ustav nije mijenjao, Milanović je istaknuo da "Ustav nije statut HDZ-a, niti je hrvatska država HDZ". Prema tome, Sanader bi trebao pročitati Ustav i razumjeti ga prije nego što daje "odrješite, bezobrazne i neprimjerene" izjave.

"Ukoliko netko od njih dvojice treba govoriti na Općoj skupštini onda je to predsjednik Republike", rekao je Milanović, koji smatra da se takve stvari ne rješavaju javno niti ultimatumima kakav je uputio Sanader. "On se ponaša kao predsjednik HDZ-a, a ne predsjednik Vlade", rekao je Milanović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene