Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Upitan očekuje li kritike zbog toga što odmah nakon današnje rekonstrukcije Vlade odlazi na Svjetsko nogometno prvenstvo, rekao je da će kritika uvijek biti.


Premijer Zoran Milanović nije htio danas prognozirati rezultat sutrašnje utakmice Hrvatske i Brazila na otvaranju Svjetskog nogometnog prvenstva na koju odlazi na poziv brazilske predsjednice Dilme Rousseff, kazavši kako hrvatski reprezentativci znaju što treba napraviti.

Vezani članci Predsjedni Zoran Milanović sa statičarima volonterima Predsjednik Milanović zahvalio volonterima statičarima na nesebičnom angažmanu i trudu nakon potresa u Zagrebu Predsjednik Zoran Milanović obišao oštećene objekte Medicinskog fakulteta Milanović pozvao na rezanje plaća javnom sektoru: "Ovo nije vrijeme za knjigovodstvo, nego za vodstvo"

'Nikad nisam htio prognozirati, loš sam u prognozama. Bitno je boriti se, ali ne samo boriti se, biti pametan, organiziran i lukav. Jer veliko srce je važno, ali nije jedino bitno', kazao je premijer na pitanje novinara u sklopu izvanredne konferencije za novinare na kojoj je najavio da umjesto ministara Rajka Ostojića i Željka Jovanovića u Vladu za ministre zdravlja, odnosno znanosti obrazovanja i sporta, dolaze Siniša Varga i Vedran Mornar.

Hrvatski preprezentativci znaju kako treba, pokazali su da imaju karakter i da znaju biti lukavi kad treba, a lukvost je potrebna u sportu, ustvrdio je.

'Idem vidjeti, pa što bude', dodao je.

Varga i Mornar novi ministri! Evo što je premijer naveo kao razloge za smjenu Ostojića i Jovanovića

Upitan očekuje li kritike zbog toga što odmah nakon današnje rekonstrukcije Vlade odlazi na Svjetsko nogometno prvenstvo, Milanović odvraća da će uvijek biti kritika.

'Kad odeš ne valja, kad ne odeš ne valja. To uvijek netko mora platiti, ali dobro je dok plaća proračun. Netko je primijetio da će to platiti porezni obveznici. Alternativa je da plati nekakav mutni poslovni interes ili neka organizacija. To ne može biti alternativa', poručio je.

Onima, kako je rekao, koji vide vijest u tome da će to platiti hrvatski porezni obeznici odgovara protupitanjem: 'A tko drugi? Nekakva tajna organizacija?'

Naglašava da je i odlazak u Brazil dio njegovog posla.

'Idem tamo i držim palčeve za Hrvatsku. Sa mnom ili bez mene bit će im isto, ali to mi je dužnost', rekao je.

S brazilskom predsjednicom imat će, kako je rekao, kurotazni sastanak od pola sata, a susret će se i s Hrvatima u Brazilu koji su, kaže, navodno različitih političkih profila.

"To će biti na jednom mjestu i to me raduje", rekao je te dodao kako je riječ o ljudima koji su odlazili iz Hrvatske zbog raznih razloga - trauma i progona, čisto ekonomskih razloga, avanture. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook