Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milanović o Krstičeviću:

'Ne bih glasao za njega, ali neću ga pljuvati. Ostavite čovjeka na miru'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a i čelnik Narodne koalicije Zoran Milanović u utorak je posjetio sjever Hrvatske a u izjavi novinarima u Čakovcu, nije želio komentirati današnji sastanak s dvije braniteljske udruge u Zagrebu vezano za zakon Srbije o univerzalnoj jurisdikciji nad ratnim zločnima, kratko rekavši da su njegovi stavovi oko posebnih zakona susjedne Srbije jasni.

Na inzistiranje novinara Milanović je rekao da je takav bio dogovor s braniteljima da neće biti komentara, i da će se on toga držati. No, dodao je, kako na sastanku nije bilo stranačke politike te da su njegovi stavovi oko posebnih zakona susjedne Srbije jasni.

Pročitajte i ovo Nova objava Zorana Milanovića Videoporuka s Pantovčaka VIDEO Nova objava Zorana Milanovića: "Evo tko je AP..." Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Čelnici Zbora gardijskih brigada i Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, razgovarali su u središnjici SDP-a s predsjednikom stranke Milanovićem o poglavljima 23 i 24 i odnosima sa Srbijom, a novinarima su izjavili kako su "željeli naučiti Milanovića i SDP demokraciji i dijalogu". "Želimo da se smire tenzije i da se uspostavi dijalog sa Srbijom i uspostave radne skupine. Trebamo sjesti za stol da bismo riješili pitanje nestalih, a ne ovako da se 'našutavamo' jedni s drugima", rekao je predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Josip Klemm.

Zamoljen da komentira odnose Hrvatske i Srbije i najavljen posjet srbijanskog premijera Aleksandra Vučića Dubrovniku, Milanović je rekao da su ekonomski odnosi dviju zemalja odlični.

„U tom smislu hrvatski poduzetnici dobro rade, a dolazak Vučića ili Nikolića u Dubrovnik ili Glinu neće ništa promijeniti“, dodao je.

Na traženje da komentira prozivanje predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i tehničkog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića da je ukidanjem pokroviteljstva Hrvatskog sabora nad Bleiburgom za vrijeme Vlade Kukuriku koalicije pokrenuo ideološke podjele i rehabilitaciju jugoslavenskog komunizma, Milanović je izjavio kako je poznato tko su Hasanbegović i Plenković, tko je tko bio jučer i tko je on.

Za Hasanbegovića je rekao da je 'Karamarkov balast', ustvrdivši da ga se 'Plenković, iako bi htio, ne može riješiti, jer je slab'.

O Krstičeviću: Taj čovjek je heroj

Na novinarski upit što zna o generalu Damiru Krstičeviću i njegovoj nekadašnjoj službi u JNA, Milanović je kazao kako zna da je nekada bio u toj vojsci, ali da je prešao na hrvatsku stranu i što se njega tiče, taj čovjek je heroj. „Ne bih glasao za njega da sam u Dalmaciji, ali neću ga pljuvati. To su ćorava posla, ostavite čovjeka na miru“, kazao je.

Govoreći o kutinskoj Petrokemiji Milanović je rekao da je njegova Vlada tamo puno napravila i da ta tvrtka nije propala. Za HDZ je rekao kako sve što su taknuli je upropašteno.

„Znat ćemo to riješiti, ali ne zalaganjem dionica Jadran hotela iz Crikvenice, to je tvrtku koju smo spasili iz stečaja i spremna je za novi poslovni ciklus“, ponovio je kandidat za premijera lijeve koalicije.

Na upit kako bi riješio problem poslodavaca koji ne isplaćuju plaće, kratko je odogovorio; „Kaznama“.

Milanović je današnji posjet sjeveru Hrvatske počeo u Čakovcu gdje je posjetio radove na projektu Aglomeracije Čakovec.

Istaknuo je da je to projekt vrijedan 273 milijuna kuna i jedna od četiri aglomeracije u Hrvatskoj koje se radi europskim novcima te kako je ova čakovečka najdalje otišla. Čakovec je 100 posto pokriven sustavom vode i kanalizacije, što je na razini Švicarske i Nizozemske, dodao je. Poručio je kako tako treba napraviti i s ostatkom Hrvatske, a koliko će im to biti dopušteno odlučit će birači.

Milanović je rekao kako računa na uvjerljivu pobjedu u 3. izbornoj jedinici jer su ljudi ovdje prepoznali da SDP i partneri rade za dobrobit zajednice. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene