Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TKO JE SABOTIRA I PROTIV NJE LOBIRA...

Milanović o eksplozivnim optužbama Grabar-Kitarović: "Dajte im dovoljan štrik, pa će se već sami objesiti"

Aktualno Galerija Zoran Milanović Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr Kolinda Grabar-Kitarović - 1 Kolinda Grabar-Kitarović - 1 Foto: DNEVNIK.hr Zoran Milanović Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr Kolinda Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović Foto: Facebook/Kolinda Grabar-Kitarović +1 Predsjednik Zoran Milanović Galerija 1/6 >>
Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tvrdi kako je Milanovićevoj pobjedi protiv nje pridonio aktivan ruski angažman. Milanović je komentirao njezine tvrdnje.

Predsjednik Republike Zoran Milanović u posjetu je Pazinu. Komentirao je izjavu bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Podsjetimo, bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović vrlo ozbiljne optužbe iznijela je u gostovanju na One Decision Podcastu. Tvrdi kako je Milanovićevoj pobjedi protiv nje pridonio aktivan ruski angažman.

"Uvjerena sam da je zagovaranje LNG terminala na Krku, taj LNG terminal je bio najspornija točka u odnosu s Rusijom i uzrok vjerojatnih hibridnih akcija tijekom predizborne kampanje, pa je to utjecalo na izborne rezultate 2020.", rekla je Kolinda Grabar-Kitarović za Onedecisionpodcast.com.

Pročitajte i ovo Ilustracija SVI ŽELE BITI MRŠAVI Tiranija vitkosti: Lažni lijekovi za mršavljenje preplavili Europu, sadrže šećernu vodu, teške metale, otrov za štakore...

Kaže da se bivša predsjednica sada želi oprati od nekih stvari. 

"Drugi album grupe Clash “Give them enough rope…” pa će se sami objesiti. Znači, dajte im dovoljno štrika pa će se već sami objesiti. Taj drugi dio ne piše, ali riječ je o staroj engleskoj uzrečici i poznatom albumu. Ostao bih na tome. Razumijem da se želiš oprati od nekih stvari, ali nemoj prljati nas. Ne znam koji je razlog, pitajte nju. Ili ću je ja na Općoj skupštini u New Yorku pitati, opet se ugurala tamo", izjavio je Milanović. 

Predsjednik je komentirao Vladin paket mjera, te slučaj ministra vanjskih poslova Gordana Grlića-Radmana koji nije prijavio milijunsku dividendu koju je godinama dobivao od tvrtke Agroproteinka, čiji je suvlasnik i koja četvrtinu prihoda ima od poslovanja s državom. 

"Puno sam toga rekao, sve istina, o tome kako su se dočepali te tvrtke. To je monopolist i trebalo ju je nacionalizirati 1991., ali nije ispalo tako, to su dobili oni koji su time upravljali kao komunistički karijeristi. Brutalno su se obogatili kroz taj monopol. Tako nešto uspoređujem uvijek s Franckom, koji ima konkurenciju pa su i mogli propasti. Ali, ovi su monopolisti”, kazao je Milanović.

"Ne bi to bio problem da ne lažu cijelo vrijeme o identitetu i tome tko su i što su. A Grliću-Radmanu ni četiri milijarde eura ne bi pomogle da bude ono što želi biti. I siguran sam da će nakon ovoga napredovati". 

"Nije kažnjivo to što radi, kao što nije kažnjivo u kaznenom zakonu ne prijaviti imovinu, odnosno, novac koji ti se uplaćuje na račun kroz četiri godine jer misliš valjda da smo mi svi debili. Ispričavam se na izrazu, ali to se više ne koristi u psihijatrijskoj taksonomiji. Radi tog se ne ide u zatvor, ali postoji neka građanska odgovornost. Radiš od svih budale i očekuješ da će ljudi blejati. Pa, neka nastave blejati", poručio je. 

O cijenama i inflaciji kaže: "Sve to će se “izravnati” s vremenom, bez da na to utječe neka vlada. Nitko ne može kupovati za više nego za koliko prodaje. Ovo je farsa. Cijene hrane koje su trenutno vrlo nestabilne i rastu, u čemu proizvođači i trgovci imaju određenu ekstra korist, će se u jednom trenutku smiriti.

Pročitajte i ovo Porezna reforma, ilustracija - 1 novi paket mjera Reporter Dnevnika Nove TV izračunao: Ovolike će vam biti plaće, jedna skupina neće se puno usrećiti

Udar cijena hrane i energenata najviše utječu na one koji imaju niže prihode, a to je velika većina, posebno umirovljenici. Njih treba zaštititi. Nekome poput mene niže cijene ne trebaju. Mislim, trebaju, ali nisam bitan. Onima koji su ugroženi trebaju jer njima primanja odlaze na hranu. Zato, pomozi onima kojima stvarno treba pomoći. A umirovljenicima mirovine nisu rasle još otkad sam bio premijer, ako gledamo njen prosjek u odnosu na prosječnu plaću", tvrdi predsjednik i dodaje: 

"Jedina volatilnija stvar od povećanja cijena hrane je ponašanje bivše predsjednice". 

Komentirao je i Hrvate u grčkim zatvorima.

"105 hrvatskih državljana je uhićeno, a nijedan Grk. Kako je to moguće? Ranjeno je sedam Hrvata, a jedan Grk je ostao bez života jer nije htio pomoć kako ne bi završio u zatvoru. Ne znam tko ga je ranio, ali sto Hrvata je u zatvoru i nijedan Grk. Kad se vrate u Hrvatsku, razgovarat ćemo na roditeljskom sastanku", rekao je predsjednik. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene