Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O misi za Domovinu

Milanović: Mise su za vjernike, a ja nisam vjernik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na današnjoj sjednici Vlade premijer Zoran Milanović pojasnio je zašto nije otišao na misu za Domovinu.

Predsjednik Vlade odgovorio je na neslužbene kritike Crkve koja je prozvala Vladu da se nije pojavila na misi za Domovinu povodom Dana državnosti koju je u crkvi Sv. Marka služio kardinal Josip Bozanić.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović razgledao Rafale - 3 novi hrvatski ponos FOTO Zoran Milanović popeo se na jedan Rafale i pomno ga razgledao Andrej Plenković, Zoran Milanović - 2 Na svečanom dočeku Rafalea FOTO/VIDEO "Nisam ga vidio": Pogledajte kako je izgledao prvi susret Plenkovića i Milanovića nakon izbora

>> Milanović: Ovo je danas hrvatska država i mi smo njezini gospodari

'Osobno sam odlazio na mise i odlazit ću dok sam premijer na katolički i pravoslavni Božić jer to smatram civiliziranim i pristojnim. U drugim situacijama vjera je privatna stvar. Mise su za vjernike, a ja nisam vjernik. O svemu sam informirao ljude na Kaptolu. Ako bih otišao, otišao bih iz poštovanja prema kardinalu', kazao je Milanović te dodao kako ne želi da odlazak na misu bude stvar čistog protokola.

Pohvalio rad službi nakon nesreće češkog autobusa

Milanović je čestitao je svima koji su pomagali češkim turistima stradalim u teškoj prometnoj nesreći češkog autobusa u subotu na autocesti A1 kod Sv. Roka. Time su, kazao je, pokazali kako funkcionira hrvatska država te svojim brzim djelovanjem pomogli da se umanje posljedice nesreće u kojoj je poginulo 8 osoba, a 43 su ozlijeđene.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene