Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Hrvatska ima potencijal'

Milanović: Euro je pred vratima, no o njemu treba dobro razmisliti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Treba nam žilav sektor, inovacije i ideje. Moramo biti pametni i brzo se prilagoditi te paziti da ne rasipamo energiju na ono što nije za nas', poručio je jučer premijer Zoran Milanović studentima Zagrebačke škole za ekonomiju i management raspravljajući s njima o EU.

Premijer je naglasio kako Hrvatska ima potencijal da bude uspješna i bogata, ali kako je za to potrebno znati proizvesti ‘bogatstvo’, osigurati tržište bez monopola te imati otvoreno i konkurentno društvo i ekonomiju.

Pročitajte i ovo Dva eura, Ilustracija Vrijednost im raste Imate kovanicu od dva eura? Dobro je pogledajte, možda držite kolekcionarski primjerak Slika nije dostupna Pogledajte izračun Ima li razloga za paniku? ''Rano je govoriti hoće li i koliko rate u eurima biti veće''

'Imamo vrhunsku mrežu autocesta, ali nemamo željeznice, nemamo najbolju optičku mrežu, no to ćemo, kao i aerodrom, sagraditi', poručio je premijer. Na pitanje studenata o obrazovnom sustavu, premijer je poručio kako će se i dalje zalagati za besplatno obrazovanje.

'Obrazovanje nam je besplatno, ali nema vrhunskih besplatnih fakulteta. Živost se mora unijeti i u privatni obrazovni sektor, u koji se također mora ulagati', odgovorio je studentima Milanović.

Poručio je kako je RH pred eurom, no da se o tome treba dobro razmisliti. 'Da bismo zadržali ovu razinu blagostanja, koliko god to sad zvučalo cinično, morat ćemo raditi više i lukavije', zaključio je premijer. (Agencija VLM)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene