Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poklonit će se odluci suda

Milanović: Boriš se za povjerenje građana non stop, teško ga je održati u ovakvoj situaciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milanović je potvrdio da će se u srijedu na Predsjedništvu stranke razgovarati o slučaju Merzel, a odgovore će tražiti i u vezi vukovarskih slučajeva.

Premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović komentirao je u četvrtak slučajeve Sabo i Lovrić Merzel poručivši kako afere uvijek štete, ali SDP ne bježi od političke odgovornosti.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Najteža odluka Ustavnog suda Dnevnik Nove TV doznaje pozadinu donošenja krucijalne odluke o Milanoviću: "Lomila su se koplja zbog jedne stvari" Miroslav Šeparović, Zoran Milanović IZ MINUTE U MINUTU Šeparović: "U ožujku sam rekao da Milanović može biti mandatar, ali..."; Ustavna stručnjakinja: "Milanović će napraviti žrtvu od sebe"

"Mi smo u odnosu na DORH u velikom hendikepu jer puno stvari ne znamo i saznajemo ih iz medija i s web stranica", rekao je Milanović novinarima nakon predaje lista za europske izbore.

Poštuje, kaže, rad USKOK-a i DORH-a i ne dovodi ih u pitanje, a na kraju će se pokloniti odluci suda.

Sud odlučio: Merzel ide u jednomjesečni pritvor u Remetinec

"Čitajući optužnice, mogu ljudima vjerovati na riječ", kazao je Milanović najavivši da će Sabu na sjednici Presjedništva SDP-a vrlo otvoreno pitati o nekim stvarima iz optužnice, primjerice "gdje je novac, gdje je zadnja lipa".

Ne dopuštam da se SDP dovodi u vezu s tim i sve ovo skupa nema veze s SDP-om, poručio je Milanović.

'Nisu svi isti, razlike su ogromne'

"Boriš se za povjerenje građana non stop, teško ga je održati u ovakvoj situaciji, jer je filozofija u ovom trenutku da su svi isti, a nema smisla da ja ponavljam da nisu svi isti, nego da su razlike ogromne", rekao je šef SDP-a.

'Ako se utvrdi krivnja u slučaju Sabo, vratit ćemo roditeljima svaku kunu'

Na pitanje hoće li u srijedu na Predsjedništvu biti riječi o slučaju Merzel odgovorio je potvrdno.

Rekao sam već kakve ćemo odgovore tražiti u vezi vukovarskih slučajeva, a odlučit ćemo kao Predsjedništvo stranke u skladu sa Statutom, koji možemo tumačiti na ovaj ili onaj način, ali od političke odgovornosti ne možemo pobjeći, jer smo tu da politički odgovaramo, kaže Milanović. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene