Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O Sabi I Lovrić Merzel

'Ako se utvrdi krivnja u slučaju Sabo, vratit ćemo roditeljima svaku kunu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Političku odgovornost imamo i to je jasno', rekao je Zoran Milanović.

U SDP-ovoj središnjici održana je konferencija za novinare Zorana Milanovića o privođenju županice Lovrić Merzel, ali i o slučaju vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Andrej Plenković Odbacio sučeljavanje Plenković otkrio koliko je donirao HDZ-ovoj kampanji pa opleo po Milanoviću: "Svakog dana se budi i lupeta sa svojim primitivizmom"

Na pitanje hoće li od Marine Lovrić Merzel i Željka Sabe zatražiti ostavke odgovorio je ' to su ljudi koji su izabrani na konvencijama. Ostavka je moralna stvar. Kao predsjednik stranke mogu samo apelirati na nečiju savjest, ali dok ne dobijem odgovore na konkretnija pitanja neću o tome govoriti'. 

Što je govorila Merzel: 'Da podnesem ostavku zbog tračeva aktivistice HDZ-?'

'Nije svaki predmet isti, nije ni svaka optužnica ista. SDP ne radi po špranci da poduzima nešto na određeni način svaki puta kada DORH podnese optužnicu. Dok nema optužnice, o predmetima ne možete znati dovoljno da bi se očitovali', rekao je premijer dodavši kako on ipak ima svoje mišljenje.

Premijer je dodao kako u slučaju županice Lovrić Merzel još nema optužnice, te kako je cijeli niz stvari nepoznat. Dodao je kako će donijeti odluku i politički stav kada sazna konkretnije detalje.

'Nema optužnice, dakle cijeli niz stvari je nepoznat, kada vidimo optužnicu, kada vidimo za što je se konkretno tereti, onda ćemo moći donijeti u okviru svojih političkih ingerencija nekakvu odluku i nekakav politički stav. Prije toga nažalost ne, to izlazi izvan mojih ovlasti. Uz puno poštovanje prema DORH-u i drugim tijelima mi kao stranka moramo zadržati autonomiju da donosi neke odluke, nešto kaže, nešto ne kaže i da čeka rasplet situacije', rekao je premijer i dodao da političku odgovornost imaju i od nje ne bježe, zbog čega je, kaže, i sazvao konferenciju.

'Tražit ću odgovor o svakoj kuni'

Osvrnuo se i na slučaj Željka Sabe te dodao kako će tražiti odgovore o svakoj kuni za ljetovanje djece iz Vukovara. Rekao je kako je pročitao optužnicu i kako su mu sada poznati mnogi detalji koje do sada nije znao, te kako će tražiti detaljno objašnjenje od gradonačelnika Vukovara Željka Sabe.

Jovev bez euforije: Dokaz sam da ne trebate veliku stranku da nešto pokrenete

'Mi nismo istražno tijelo. Ako se utvrdi krivnja u slučaju Sabo, vratit ćemo roditeljima svaku kunu', dodao je Milanović.

'U slučaju Mirele Holy rekli ste kako je ljestvica postavljena veoma visoko, je li to i dalje tako?', pitaje je Vjekoslav Đaić novinare Dnevnika Nove TV.

'Da i dalje je tako', rekao je premijer, te dodao kako je Mirela Holy sama priznala da je poslala mail, koji je bio čisti stranački nepotizam, te je zbog toga zamoljena da podnese ostavku, što je ona i napravila.

Od Sabe će tražiti da objasni sve nejasne detalje

Dodao je kako će od Željka Sabe inzistirati na odgovoru gdje je novac, te će tražiti da mu objasni sve njemu nejasne detalje iz optužnice.

Premijer je dodao kako vidi novi pristup DORH-a, te kako se radi, rekao je, o novim kriterijima. 'Kao građanin i političar to pozdravljam, ali ako se DORH bude bavio time imat će puno posla u Hrvatskoj', rekao je.

Na pitanje hoće li izbaciti Marinu Lovrić Merzel i Željka Sabu iz stranke rekao je kako će pričekati da dobije detaljniji uvid u situaciju, te da se ne želi voditi napisima iz medija. Na pitanje hoće li ih smijeniti rekao je kako su oni izabrani na konvencijama, te kako su konvencije iznad njega.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene