Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukidanje radne obveze liječnicima

Je li Vlada svjesno donijela protuustavnu odluku? Opačić: O samoj odluci pitajte Ostojića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica je rekla da je Vlada prvenstveno htjela zaštiti pacijente koji, tvrdi, u dijelu bolnica nisu imali adekvatnu zaštitu.

Potpredsjednica Vlade Milanka Opačić poručila je danas, u povodu odluke Ustavnog suda kojom je ukinuta radna obveza za bolničke liječnike koji su štrajkali, kako se nada da će zdravstveni djelatnici voditi računa o dobrobiti pacijenata i dati doprinos izlasku Hrvatske iz krize.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Ne može biti premijer ANKETA Slažete li se s odlukom Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću? Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

"O samoj odluci morate pitati onoga tko ju je radio. Ja mogu samo reći da je odluka Ustavnog suda donesena i nema je potrebe posebno komentirati. Nadam se samo da će zdravstveni djelatnici i dalje prvenstveno voditi računa o zdravlju pacijenata i da će u idućem razdoblju i oni na neki način dati svoj doprinos rješavanju krize u Hrvatskoj", rekla je Opačić novinarima na božićnom prijemu predsjednika Republike.

Josipović uglednicima: Gospodarstvo tone, ljudi sve teže žive...

Na pitanje kako bi se to moglo odraziti na Vladu, s obzirom na moguće tumačenje da je Vlada svjesno donijela protuustavnu odluku, Opačić je ponovila da o samoj odluci treba pitati ministra zdravlja Rajka Ostojića.

"Što se tiče Vlade, mi smo prvenstveno htjeli zaštititi pacijente koji, po informacijama koje imam, u dijelu bolnica nisu imali adekvatnu zaštitu. Naš je posao štititi građane i njihov interes", rekla je Opačić.

Linić: Čovjek koji vodi taj sindikat ima 34.000 kuna primanja

Ministar financija Slavko Linić izrazio je ogorčenje ponašanjem Hrvatskog liječničkog sindikata i najavio borbu "protiv takvih sindikata i takvog ponašanja".

"Naš zdravstveni sustav ima enormne gubitke. Neprihvatljivo je da netko priča o štrajku, a sjedi na radnom mjestu. To je dovoljan razlog da se svaki štrajk ukine", izjavio je novinarima Linić.

Ako netko želi štrajkati, neka sjedne pred bolnicu ili ambulantu i pokaže da neće raditi. Tog trenutka se uvodi radna obveza, poručio je Linić.

UKIDA SE radna obveza liječnicima: Vlada je donijela NEZAKONITU odluku!

"Svi se su lijepo slikali, stali pred kamere, svi su bili oduševljeni, svi su u štrajku. A kad smo rekli da ćemo vrijeme provedeno u štrajku odbijati od plaća, onda najedanput nitko nije bio u štrajku", ljutio se Linić.

"Čovjek koji vodi taj sindikat ima 34.000 kuna mjesečnih primanja, a u Hrvatskoj 34.000 kuna su godišnja primanja mnogih umirovljenika i dobrog dijela radnika u industriji", ustvrdio je Linić govoreći o čelniku Liječničkog sindikata Ivici Babiću.

Hrvatski liječnici imaju solidna primanja, tolika da porezni obveznici ne mogu financirati takvo zdravstvo i o tome moramo razgovarati, naglasio je ministar financija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene