Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada je donijela NEZAKONITU odluku!

UKIDA SE radna obveza liječnicima, ali štrajk se ipak nastavlja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ustavni sud danas je donio odluku o ukidanju radne obveze liječnicima.

Ustavni sud danas je na sjednici odlučio da se ukine odluka o radnoj obvezi liječnicima. Nakon ove objave čeka se reakcija Hrvatskog liječničkog sindikata - hoće li nastaviti štrajk?

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali Miroslav Šeparović Rezultati izbora nisu sporni Gong: "Milanović se ne ponaša kao odgovoran državnik, a Ustavni sud ne čuva Ustav"

Ustavni sud ustvrdio je kako je Vlada donijela nezakonitu odluku bez pravne osnove te da nije koristila pravne mehanizme koji su joj na raspolaganju. Dodali su i kako se radi o političkoj odluci Vlade nastaloj na temelju zakona koji je prestao vrijediti 2006. godine.

Vlada je, kaže Ustavni sud, mogla koristiti sudsku zabranu štrajka, ali nije te je umjesto toga donijela odluku na temelju Zakona o zdravstvenoj zaštiti iz 2003. koji je prestao važiti 2006. godine.

VRTOGLAVO RASTE broj liječnika koji žele u INOZEMSTVO!

Ustavni Prijedlog za ocjenu ustavnosti radne obveze za bolničke liječnike podnio je Hrvatski liječnički sindikat nakon što je Vlada radnom obvezom prekinula štrajk liječnika koji je trajao 58 dana.

Šef Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić nakon objave ukidanja radne obveze rekao je kako će liječnici svoj štrajk ipak nastaviti. 'No, pričekat ćemo objavu odluke u Narodnim novinama. Modalitete i intenzitet ćemo tek utvrditi', rekao je Babić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene