Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kreću rezovi?

Milan Bandić predložio otkaze i smanjenje plaća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Evo za koliko bi se, prema prijedlogu zagrebačkog gradonačelnika, u sljedeće četiri godine trebao smanjiti broj zaposlenih, ali i iznos plaća.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u utorak je sindikalnim predstavnicima iznio prijedlog po kojemu bi se u sljedeće četiri godine broj zaposlenih koji primaju plaće iz gradskog proračuna smanjivao za pet posto godišnje, a predložio je i smanjenje neto plaća u rasponu od četiri do 15 posto, ovisno o platnom razredu.

Pročitajte i ovo Sukob oko plaća - 1 Moguć i štrajk Lome se koplja oko plaća: Suci nezadovoljni, a jednom ministru nije se svidio prijedlog da se njegova plaća smanji Sustav plaća - 3 Kritike ne prestaju Magla oko reforme s plaćama: "Premijer bi dobio koeficijent 5, a mi obični učitelji 1,9. Pitam se gdje je pravičnost?"

Gradonačelnik je u Gradskoj upravi održao sastanak sa sindikatima potpisnicima kolektivnih ugovora na kojemu je, kao poslodavac, iznio prijedloge vezane uz reguliranje prava iz kolektivnih ugovora zaposlenika kojima se plaća osigurava u Proračunu Grada Zagreba.

Lažni socijalni slučajevi: Dobili stan od Grada, pa ga iznajmljuju!

Sindikati će se o Bandićevu prijedlogu očitovati na idućim sastancima.

"S obzirom na smanjenu procjenu rasta bruto društvenog proizvoda u Hrvatskoj, gospodarskom okruženju i smanjenju rejtinga države, procjenjuje se da se proračunski prihodi neće ostvarivati u planiranim iznosima, stoga je potrebno pravovremeno poduzimati mjere u cilju smanjenja proračunske potrošnje", rekao je gradonačelnik.

"Sve predložene mjere imaju samo jedan cilj, a to je da ne diramo u džepove naših sugrađana povisivanjem cijena komunalnih usluga", rekao je, navodi se među ostalim u priopćenju, gradonačelnik Bandić.

Sastanku u Gradskoj upravi prisustvovali su predstavnici svih sindikata, potpisnika kolektivnih ugovora: Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika u RH, Podružnica sindikata Gradske uprave Grada Zagreba, Sindikat odgoja i obrazovanja Hrvatske, Sindikat radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske, Sindikat obrazovanja, medija i kulture Hrvatske, Nezavisni sindikat bibliotečnih djelatnika u Hrvatskoj, Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi, Sindikat vatrogasaca Grada Zagreba, JVP Grada Zagreba i Podružnica profesionalnih vatrogasaca JVP Grada Zagreba. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene