Obavijesti Video Pretražite Navigacija
25-33 posto

Bandić: Jeftinije karte za ZET, a ni kazne neće poskupiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve stanovnike grada Zagreba danas je dočekala vijest o skorašnjem padu cijena ZET-ovih karata.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je danas da će od 26. rujna karte javnog gradskog prijevoza ZET-a pojeftiniti od 25 do 33 posto, te napomenuo da neće biti povećane kazne za švercanje u ZET-ovim tramvajima i autobusima.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba - 3 Nova tehnologija Na ulicama uskoro novi niskopodni tramvaji: "Jedan košta kao manji dječji vrtić" Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana

'Neće biti povećanja cijene kazne, stornirao sam to', rekao je Bandić na Trgu bana Jelačića gdje je sudjelovao na otvorenju manifestacije '100 posto zagorsko'. Mediji su proteklih dana najavljivali da bi kazne za švercanje mogle sa sadašnjih 200 kuna porasti na 600 do 900 kuna.

No, zato će pojeftiniti sve dnevne i jednokratne karte. 'Pojeftinjenje karata će biti od 25 do 33 posto, od 26. rujna kada počinje zasjedati Gradska skupština', kazao je Bandić.

U dnevnom prometu za prometno područje Grada Zagreba E-vrijednosna karta sada stoji 10 kuna, karta kupljena izvan vozila 12 kuna, a karta kupljena u vozilu 15 kuna. U noćnom prometu E-vrijednosna karta stoji 15 kuna, karta kupljena izvan vozila 20 kuna, a karta kupljena u vozilu 25 kuna.

>> Bandić o kaznama: Ja nemam stranu mozga za kažnjavanje

Na pitanje novinara o najavi obnove stadiona u Maksimiru, Bandić je rekao 'polako, imamo vremena, sve u svoje vrijeme'. Najavio je da iduće godine treba biti završena obnova sjeverne tribine i te će se staviti u funkciju 15.000 četvornih metara prostora za sve sportske institucije grada.

Upitan o gradnji nacionalnog stadiona koji bi, ako dobijemo Europsko prvenstvo u Zagrebu, trebao biti izgrađen do 2020. godine, Bandić je rekao da za sada imaju dvije lokacije - stadion Maksimir i 'Plavi vulkan' na Kajzerici.

Najavio je da će do kraja godine izaći i s mogućom trećom lokacijom za stadion, no novinarima nije htio o tome ništa više reći. (Hina)
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene