Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BURNO NA AKTUALNOM SATU

OŠTRO ODGOVARAO NA PITANJA Bandić o azbestu: 'To je kao zmija, ako ne dirate, ne ujeda'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Sada izgleda kako je trebao, ne za kontenjere i s robom kojom se netko može otrovati. Nije tamo mjesto kontenjerima gdje se prodaju piceki", ustvrdio je zagrebački gradonačelnik.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandć ustvrdio je u četvrtak na aktualnom satu sjednice Gradske skupštine da Ilički plac nakon uklanjanja "kontenjera" koji su prodavali mesne proizvode te Kave-tave izgleda kako je trebao izgledati, a bit će još i ljepši, te da "dok je on gradonačelnik Britanac nikad neće biti sajam na Jakuševcu".

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Uplašio se zbog jedne stvari Vučić neviđeno nahvalio Milana Bandića te otkrio dosad nepoznate detalje njihova susreta: "On je bio Einstein" Slavko Kojić stečajni postupak Bandićeva stranka grca u dugovima, od imovine ostali namještaj i kaciga za Vespu

SDP-ov gradski zastupnik Tin Pažur upitao je gradonačelnika postoji li mogućnost da obrtnici koji nisu dobili produženje ugovora za nastavak obavljanja djelatnosti na Britanskom trgu - ponovno rade tamo do njegovog uređenja.

"Četiri obrtnika poduzetnika nije dobilo produženje ugovora za nastavak obavljanja djelatnosti na Britanskom trgu i njihovi objekti 'zjape' prazni. Prodavali su proizvode koji su bili potrebni populaciji, čemu svjedoči 17.000 potpisa peticije. Nitko nije protiv uređenja tržnice, ali je sama tržnica zamrla, a kunemo se u malo poduzetništvo", kazao je Pažur.

Bandić mu je na to odgovorio da tamo nitko nije ostao bez posla te da je Ilički plac ostao bez tri kontejnera koja tamo nisu ni trebala doći.

"Sada izgleda kako je trebao, ne za kontenjere i s robom kojom se netko može otrovati. Nije tamo mjesto kontenjerima gdje se prodaju piceki", ustvrdio je.

"Čovjeku damo rješenje za terasu na Iličkom placu. Čovjek u međuvremenu ilegalno napravi šank i kuću bez upotrebne dozvole i on se javi.....Nosi transparent da ja kradem. Na Iličkom placu damo mu terasu, on jednu trećinu ukrade mimo papira i napravi šank i kućicu i ja bih to trebao tolerirati. Dok sam ja gradonačelnik, Britanac nikad neće biti sajam na Jakuševcu", poručio je Bandić.

Plesni centar ostaje u Ilici

SDP-ova gradska zastupnica Silva Žele vezano uz peticiju plesnih umjetnika Zagrebačkog plesnog centra koji se zalažu za autonomni plesni centar, a pripajaju se Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM), upitala zašto Zagreb ne može imati svoju javnu ustanovu za ples.

Navela je da je 36 milijuna kuna uloženo u prostor u Ilici 10 koji je jedni prostor u Hrvatskoj namijenjen potrebama plesa. "Pripajanje Zagrebačkom kazalištu mladih korak je unazad za cijelu struku koja doprinosi kulturi grada Zagreba. Riječ je o 40 profesionalnih plesnih ansambala i više od 300 polaznika edukacijskih radionica", naglasila je.

Žele je istaknula da se plesna scena zalaže za osnivanje takve ustanove kako bi se centar vodio transparentno, ocijenivši da je pripajanje Zagrebačkom kazalištu mladih korak unazad jer ne postoji pravna zaštita da će se taj prostor i dalje koristiti za ples te postoji nesigurnost u daljnjoj provedbi projekata. "Plesači ne znaju da li će na jesen raditi i gdje će provoditi projekte", dodala je.

Zagrebački gradonačelnik odgovorio joj je da Plesni centar ostaje u Ilici te da jedino što se gasi jest mjesto ravnateljice koja je živjela vani, a vodila plesni centar u Zagrebu. "Ne može to tako više. Nitko nije na ulici. Samo ćemo racionalizirati. Cijeli ansambl će i dalje imati prostor u kojem jest, sredstva ista ili malo veća i podršku gradonačelnika. To će sve koštati 20 posto manje", poručio je Bandić.

'Azbest nije opasan ako se ne mrvi'

SDP-ov gradski zastupnik Dominik Etlinger predložio je zagrebačkom gradonačelniku da 5. rujna kada počne nova školska godina spriječi da više od 1000 djece idu u škole koje imaju azbestne krovove.

"Azbest nije opasan ako se ne mrvi. To je kao zmija - ako je ne dirate, ne ujeda", poručio mu je gradonačelnik.

Etlinger je upitao i što će biti s parkom na Savici i najavljenom izgradnjom crkve tamo. "Nitko nije protiv izgradnje crkve tamo, samo žele alternativnu lokaciju", kazao je Etlinger.

Bandić je na Etlingerovu tvrdnju da je izvrijeđao ljude tamo, to zanijekao, istaknuvši da je jedino što je tamo rekao jest da je za to da se nađe kompromis i za park i za crkvu tamo.

Potpredsjednik Skupštine Davor Bernardić upitao je Bandića kada će biti donesen plan dječjih vrtića kako roditelji ne bi brinuli gdje će upisati svoju djecu na jesen.

"Do skupštine u rujnu ćemo imati mrežu koju ćemo ovdje predložiti, a onda u listopadu možemo organizirati raspravu o dječjim vrtićima. Nemam ništa protiv da svaki mjesec raspravljamo o stanju predškolskog odgoja sve do petog mjeseca iduće godine. Da svaki mjesec ustvrdimo što imamo i što trebamo napraviti", odgovorio mu je zagrebački gradonačelnik. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene