442028
442028
442028
442028
442028

Prosvjed zbog Britanskog trga u Zagrebu - Grad odgovara: Oni ne rade prema pravilima!

  • , 01.07.2016., 16:28
  • Autor:
  • komentara

Zbog odluke o ne produživanju ugovora o zakupu pojedinim zakupcima na zagrebačkom Britancu nakon 1. srpnja, organiziran je prosvjed za nedjelju.

 
 
 
 
Britanski trg u Zagrebu (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Britanski trg u Zagrebu (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Na društvenim mrežama najavljuje se prosvjed protiv uklanjanja obrtnika sa zagrebačkog Britanca, u nedjelju 3. srpnja u 12 sati.

Najavljuju kako će prosvjedovati na način da će se kontinuirano prelaziti tri pješačka prijelaza s ciljem blokiranja prometa. Prosvjed je prijavljen, a planirano vrijeme prosvjeda je 30 minuta.

Prosvjed se održava jer su Tržnice Zagreb donijele odluku o tome da nekolicini zakupaca na tržnici neće produžiti ugovore jer ne rade prema pravilima. Naime, Tržnice Zagreb su utvrdile da četiri zakupca na tržnici prodaju lako kvarljivu robu u neadekvatnim uvjetima zbog čega je, kažu, upitna njihova zdravstvena ispravnost.

'Budući da je utvrđeno kako dio zakupaca na tržnici (njih četvoro) prodaju lako kvarljivu robu u neadekvatnim uvjetima u pokretnim napravama - vozilima pri čemu se dovodi u pitanje njezina zdravstvena i sanitarna ispravnost te ugrožavanje zdravlje kupaca, Tržnice Zagreb su donijele odluku kako takvim zakupcima neće biti produžen ugovor o zakupu nakon 1. srpnja 2016. Napominjemo kako su zakupci koji su već ranije upozoreni, dobili na vrijeme pismenu obavijest o nemogućnosti produžetka ugovora s Tržnicama Zagreb, a sve u cilju zaštite zdravlja kupaca', odgovorili su za Dnevnik.hr u gradskom Uredu za odnose s javnošću.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se