Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić: 'Mandat za sastav Vlade dobit će onaj tko skupi većinu glasova'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike, Stjepan Mesić, izjavio je danas kako su za njega svi izabrani zastupnici u Hrvatski sabor jednako vrijedni.

Izjavio je i kako je on legalist koji provodi Ustav i zakone tako da će mandat za sastav nove Vlade dobiti ona strana koja bude skupila većinu glasova, ma odakle oni došli.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Đapić: Relativni pobjednik (HDZ) treba dobiti mandat Slika nije dostupna 'Demokratska tradicija nalaže da mandat dobije relativni pobjednik'

Mesić je to rekao danas u Karlovcu odgovarajući na novinarsko pitanje kojoj će strani dati mandat ako izbori pokažu "mrtvu utrku" dviju najjačih stranaka pa se dogodi da prevagnu glasovi dijaspore.

Na pitanje novinara nije li to nasilje nad demokracijom ako izbore odluči dijaspora Mesić je odgovorio kako se on prije prebrojenih glasova ne bi upuštao u kalkuliranje što bi bilo kad bi bilo. "Bit će onako kako građani odluče", rekao je.

Na pitanje misli li da će smrt oca Ive Sanadera utjecati na izbore odgovorio je da je to težak udarac za Sanadera i njegovu obitelj, ali da to neće utjecati na izbor zastupnika u Hrvatski sabor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene