Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić će dobiti izvješće o troškovima veleposlanstava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija potvrdilo je da je primilo zahtjev Ureda predsjednika za ispisom troškova nekoliko hrvatskih veleposlanstava za proteklih osam godina te je najavilo da će izvješće o tome dostaviti Uredu u roku od 30 dana.

'Zahtjev je stigao u četvrtak... Stojimo na raspolaganju Predsjedniku i on će dobiti sve podatke', izjavio je glasnogovornik MVPEI-a Mario Dragun.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Komentar Predsjednika RH Mesić: Kao i odlazak i najava povratka neprimjerena Slika nije dostupna General Lucić novi predstojnik Ureda predsjednika?

Prema njegovim riječima, u idućih 30 dana bit će sastavljeno izvješće o izvršenju proračuna pet hrvatskih veleposlanstava u svijetu za razdoblje od 2000. do 2008. godine.

Riječ je o veleposlanstvima u Washingtonu, Londonu i Parizu te o misijama RH pri UN-u i EU-u.

Predsjednik Mesić nedavno je najavio da će od MVPEI-a zatražiti detaljno izvješće o troškovima nakon što je objavljena informacija da je veleposlanstvo u Washingtonu od 2004. do polovice prošle godine s američkim lobističkim tvrtkama sklopilo ugovore vrijedne 1,2 milijuna dolara. Na čelu veleposlanstva tada je bio Neven Jurica, od početka ove godine šef Misije RH pri UN-u. 

>> Zaoštravanje sukoba: Sanader tvrdi da je Mesićev ured zavidan na Vladine uspjehe

>> Ekskluzivno: Mesić priznao da ga ljute Sanaderove reakcije

'Tek sada vidim da su osigurana velika sredstva za lobiranje za koja ne znam na što su utrošena. Stoga ću tražiti da mi se točno podastru podaci o trošenju milijunskih sredstava na lobiranje, da se vidi koga se plaća i na koji se način troše ta sredstva', ustvrdio je nedavno predsjednik Mesić, dodavši kako su to sredstva hrvatske države i njezinih građana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene