Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

U uvali Bočić u Okrugu Gornjem neviđeni ekoincident – mještanin je na obližnju plažu ispustio fekalije iz septičke jame u svom dvorištu.


Ekološki incident dogodio se u subotu na Čiovu, u uvali Bočić u Okrugu Gornjem. Jedan je mještanin ispustio sadržaj svoje septičke jame u more i na plažu, u vrijeme kad su u uvali bili kupači, među kojima i brojna djeca.

Vezani članci Fekalije u moru, ilustracija (Screenshot: Čitateljica) U plićak na šibenskoj plaži stariji muškarac istresao kantu fekalija: "Odjednom je sve počelo smrdjeti. Ispirao je kantu rukama. Katastrofa" Zabranjeno kupanje zbog zgađenog mora, ilustracija (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL) Ne preporučuje se kupanje: Nakon Kaštela i more u Veloj Luci zagađeno je fekalijama

"Jedan je čovjek koji ima kuću u prvom redu do mora otvorio svoju septičku jamu te su iz iste fekalije otišle na plažu i u more. To je bio nevjerojatan događaj, na plaži je bilo ljudi, djece, bilo je kupača, sve fekalije išle su prema njima i njihovim stvarima. Na kraju je sve završilo u moru. Pola vale nam je bilo onečišćeno. Stigla je i policija, oni će napraviti zapisnik cijelog nemilog događaja", rekao je jedan mještanin za Dalmaciju danas

Mještanin koji je ispustio fekalije u more navodno je potom i vrijeđao kupače, koji su ubrzo napustili plažu.

Iz policije su rekli da su sve zabilježili te da će izvijestiti nadležni sanitarni inspektorat, kratko su nam kazali iz policije.