Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djevojčica (14) navodno je u vezi sa starijim dečkom. Roditelji su spremni surađivati kako bi djevojčici olakšali cijelu situaciju.


Učenica 8. razreda OŠ 'Vladimir Nazor' u Pribislavcu kraj Čakovca u poodmakloj je trudnoći, što je iznenadilo njezine školske prijatelje i djelatnike škole, ali i obitelj, kako piše 24 sata.

Vezani članci Prosvjed protiv Roma u Pribislavcu (Foto: Dnevnik.hr) Župan na prosvjedu protiv Roma u Čakovcu: ''Prošao je u tolerantnom ozračju. Služio je kao vapaj, apel'' Bruno Matotek, ravnatelj Osnovne škole Vladimira Nazora (Foto: Dnevnik.hr) Ravnatelj škole progovorio o napadu učenika petog razreda: "Cijeli dan nije prisustvovao nastavi. Tek ćemo razgovarati s roditeljima"

'Da, istina je, ali ja kao ravnatelj još ne mogu reći ništa. Unatrag sedam godina, otkad sam na toj funkciji, nismo imali ovakav slučaj budućeg majčinstva. Slijedi dogovor na razini škole i s Centrom za socijalnu skrb, a djevojčici ćemo pružiti sve uvjete da privede kraju osmi razred. Sve ovisi o tome kako će se emocionalno i fizički osjećati. Malo smo još iznenađeni, ali spremni smo maksimalno joj izaći u susret. Čak i polaganjem ispita ako bude potrebno', rekao je  ravnatelj osnovne škole u Pribislavcu Bruno Matotek ističući kako za sada prvenstveno govori u svoje osobno ime, a ne kao ravnatelj.

Šok u Srbiji: 17-godišnjak djevojčici (12) napravio dijete!

Roditelji su se, kaže, javili i spremni su surađivati kako bi djevojčici olakšali cijelu situaciju. Ostalo će odraditi nadležni Centar za socijalnu skrb.

Prema pričanju, djevojčica (14) već je u petome mjesecu trudnoće. Do sada je to krila, kao i navodnu priču o ljubavi s nekoliko godina starijim mladićem koji ne živi u Pribislavcu.

'Ne želimo govoriti za medije, šokirani smo. Ipak, roditelji smo i spremni smo suočiti se s tim u dogovoru s nadležnim institucijama', rekli su roditelji trudne osnovnoškolke.

Iz policije navode kako je upravo u toj domeni rada tijekom protekle godine podneseno više kaznenih prijava, ali da radi zaštite podataka ne mogu dati detaljne informacije.

Međimurska županija trenutno ima više trudnih djevojčica u dobi od 12 ili 13 godina, navodi ravnateljica Centra za socijalnu skrb, Antonija Canjuga.

Peruanka će roditi vlastitu unuku!

Ginekolog iz zagrebačke Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj ulici, dr. Mislav Luka Domljan, kaže da djevojčica u toj dobi može imati nedovoljno razvijenu maternicu, a i dijete može imati malformacije koje se na vrijeme ne prepoznaju. To, dodao je, može ugroziti život i bebe i majke.

'Djevojčica od 14 godina morat će sad naglo sazreti te naučiti biti odgovorna. Morat će svoje dijete dojiti i zdravo hraniti te se brinuti o njemu. Danas često gledamo da su se djevojčice u toj dobi fizički razvile, pa izlaze i žive život koji nije primjeren njihovim godinama. Roditelji se za to vrijeme bave pukim preživljavanjem i iz takvih situacija proizlaze maloljetničke trudnoće' kaže dr. Domljan, kojem je najmlađa rodilja u praksi imala samo 12 godina. Rizici su, tvrdi, kod takvih porođaja zaista golemi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook