Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djevojčica (14) navodno je u vezi sa starijim dečkom. Roditelji su spremni surađivati kako bi djevojčici olakšali cijelu situaciju.


Učenica 8. razreda OŠ 'Vladimir Nazor' u Pribislavcu kraj Čakovca u poodmakloj je trudnoći, što je iznenadilo njezine školske prijatelje i djelatnike škole, ali i obitelj, kako piše 24 sata.

Vezani članci Hilaria Baldwin (Foto: Instagram) Stiže i peto dijete: Pet mjeseci nakon pobačaja supruga slavnog glumca ponovno je trudna Kate Middleton, princeza Charlotte (Foto: Getty Images) Maleni detalj koji puno govori: Britanci uvjereni da stiže četvrta kraljevska beba zbog jedne sitnice...

'Da, istina je, ali ja kao ravnatelj još ne mogu reći ništa. Unatrag sedam godina, otkad sam na toj funkciji, nismo imali ovakav slučaj budućeg majčinstva. Slijedi dogovor na razini škole i s Centrom za socijalnu skrb, a djevojčici ćemo pružiti sve uvjete da privede kraju osmi razred. Sve ovisi o tome kako će se emocionalno i fizički osjećati. Malo smo još iznenađeni, ali spremni smo maksimalno joj izaći u susret. Čak i polaganjem ispita ako bude potrebno', rekao je  ravnatelj osnovne škole u Pribislavcu Bruno Matotek ističući kako za sada prvenstveno govori u svoje osobno ime, a ne kao ravnatelj.

Šok u Srbiji: 17-godišnjak djevojčici (12) napravio dijete!

Roditelji su se, kaže, javili i spremni su surađivati kako bi djevojčici olakšali cijelu situaciju. Ostalo će odraditi nadležni Centar za socijalnu skrb.

Prema pričanju, djevojčica (14) već je u petome mjesecu trudnoće. Do sada je to krila, kao i navodnu priču o ljubavi s nekoliko godina starijim mladićem koji ne živi u Pribislavcu.

'Ne želimo govoriti za medije, šokirani smo. Ipak, roditelji smo i spremni smo suočiti se s tim u dogovoru s nadležnim institucijama', rekli su roditelji trudne osnovnoškolke.

Iz policije navode kako je upravo u toj domeni rada tijekom protekle godine podneseno više kaznenih prijava, ali da radi zaštite podataka ne mogu dati detaljne informacije.

Međimurska županija trenutno ima više trudnih djevojčica u dobi od 12 ili 13 godina, navodi ravnateljica Centra za socijalnu skrb, Antonija Canjuga.

Peruanka će roditi vlastitu unuku!

Ginekolog iz zagrebačke Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj ulici, dr. Mislav Luka Domljan, kaže da djevojčica u toj dobi može imati nedovoljno razvijenu maternicu, a i dijete može imati malformacije koje se na vrijeme ne prepoznaju. To, dodao je, može ugroziti život i bebe i majke.

'Djevojčica od 14 godina morat će sad naglo sazreti te naučiti biti odgovorna. Morat će svoje dijete dojiti i zdravo hraniti te se brinuti o njemu. Danas često gledamo da su se djevojčice u toj dobi fizički razvile, pa izlaze i žive život koji nije primjeren njihovim godinama. Roditelji se za to vrijeme bave pukim preživljavanjem i iz takvih situacija proizlaze maloljetničke trudnoće' kaže dr. Domljan, kojem je najmlađa rodilja u praksi imala samo 12 godina. Rizici su, tvrdi, kod takvih porođaja zaista golemi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook