Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prije toga slavlje

Maturanti spremni za najvažniji ispit koji će im odrediti budućnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatske maturante još samo dva dana dijeli od završetka škole. Kraj školovanja ne sumnjamo proslavit će veselo, a nakon slavlja valja im riješiti državnu maturu.

Zagrebačke i osječke maturante pitali smo boje li se mature i kako se pripremaju.Veselo je bilo na satu matematike 4a II. gimnazije. Slavio se rođendan, zaključivale su se ocjene i pričalo o državnoj maturi. 'Malo me strah. Eto, ipak je to nešto drugačije, skoro jedna od najvažnijih stvari u životu. Izlazimo na taj test i to će nam odrediti daljnji život', rekao je maturant Borna Šošić.

Pročitajte i ovo Od ponedjeljka počinju ispiti na maturi Kreće od ponedjeljka Maturanti u stresu zbog državne mature, a psiholozi tvrde: „Dugotrajno izlaganje stresu je povezano s trajnim problemima mentalnoga zdravlja“ Lorena Tolić Loša reakcija ministarstva Na pragu su budućnosti, a već se nose s enormnim stresom: "Sve mi to samo daje vjetar u leđa da odem iz Hrvatske"

Dok neki maturanti idu na posebne pripreme, drugi se uzdaju u sebe. 'Mislim da će to biti prvi test na koji ću izići bez šalabahtera', kaže Borna. Uz pripreme za maturu, osječki se maturanti pripremaju za još nešto- kvadrilju.

'Već cijelu godinu se pripremamo i naporno je', rekla je učenica Ines Martinović. Unatoč satima provedenim uz knjige, nadaju se najboljem. 'Ide dobro, nadamo se da će biti pozitivno na maturi', kaže maturant Dominik Nedeljković.

Ovakvim ocjenama budući brucoši nadaju se i na fakultetu. Kažu kako su u ove četiri godine stekli dobro znanje, pa ne sumnjaju u svijetlu budućnost. Za dva dana veseli maturanti slavit će kraj školovanja, a nakon toga, kako kažu, slijedi ispit života.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene