Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Maturanti pulske gimnazije oduševili su svog profesora hrvatskog jezika i povijesti vrativši mu test kojeg je zaboravio u školskoj knjižnici rekavši da ne bi bilo fer da pišu taj isti test.


Profesor hrvatskog jezika i povijesti Filip Zoričić, koji predaje u Gimnaziji Pula, pohvalio je maturante svoje škole zbog poteza koji je zaslužio nagradu za fair play godine.

Vezani članci Fliip Zoričić Zoričić pozvao građane Pule da u nedjelju biraju promjenu: "Potpora kulminira iz dana u dan" Fliip Zoričić Nezavisni kandidat za gradonačelnika Pule:"Promjene su već stigle. Bez obzira na rezultate imat ćemo većinu u Gradskom vijeću"

Naime, u petak mu je ostala kopija testa u školskoj knjižnici te ga je netko našao i odnio maturantima, kako bi imali pitanja za test, koji su trebali pisati u ponedjeljak, piše portal Srednja.hr.

No, učenici se nisu odlučili za liniju manjeg otpora, odnosno naštrebali pitanja koja su procurila te se pojavili na testu.

"Ovi mladi ljudi, 4. e razred opće gimnazije, došli su do moje učionice obavijestiti me kako su dobili test, ne želeći reći tko im ga je dao i kako ne bi bilo fer da pišu taj isti test. Netko će reć da su ludi, ali ja sam ostao šokiran! Danas sam im zahvalan što su pokazali kako i dalje ima poštenih ljudi koji cijene iskrenost, znanje i ljubav koja im se daje. I što su još jednom potvrdili kako na mlade možemo računati i kako je Svijet njihov", napisao je profesor Zoričić.