Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Državna matura

Maturanti ocjenili: Test iz matematike bio je lagan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na državnoj maturi pisao se ispit iz matematike, iz kojeg su učenici na prošlogodišnjoj probnoj maturi bili najlošiji. Ove godine očekuju se mnogo bolji rezultati.

Kakvi su oni doista, znat će se krajem lipnja. Do tada, maturante već sutra čeka ispit iz još jednog obaveznog predmeta, hrvatskog jezika. Zvono točno u podne označilo je kraj najtežem dijelu državne mature, testu iz matematike. Trideset tisuća maturanata do zadnjega je trenutka rješavalo zadatke, ukupno tri sata.

Pročitajte i ovo Vinko Filipović iz NCVVO-a Uobičajene molbe Poznati rezultati ovogodišnje državne mature: "Riješeno je najviše ispita bez greške do sada" Slika nije dostupna Počela državna matura Što je sve učinjeno da pitanja ne 'osvanu' na internetu

'Vrpoljili su se dosta, i već istezali ramena i leđa. Mislim da je bilo dosta njima naporno', zaključila je Marija Trepše, profesorica geografije u V. gimnaziji. Napor učenika se, barem kada je riječ o zagrebačkoj petoj gimnaziji, isplatio. Većina kaže, test je bio lagan. Upravo iz matematike, učenici su na probnoj maturi prošle godine imali najlošije rezultate. Stoga su ove godine najviše vremena i novca potrošili upravo na instrukcije iz matematike. Bolje rezultate sada očekuju i iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

'Iz dva razloga. Prvo, svima je sad važno. Prošle godine nije tako bilo važno i ove godine kad je taj rezultat važan učenici su i dulje pisali i nisu tako ranije odlazili, potrudili su se i pokazali su to što znaju', smatra Goran Sirovatka, ravnatelj NCVVO-a. Rezultate će učenici znati krajem lipnja. A već sutra ih čeka ispit iz još jednog obaveznog predmeta, hrvatskog jezika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene