Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ljubitelji dobrog vina ovoga su vikenda došli na svoje. Slavi se Martinje, blagdan Svetoga Martina, kada se mošt pretvara u mlado vino. Tradicija je to do koje se drži posebno u kontinentalnim dijelovima Hrvatske.


Kleti diljem Zagorja pune su gostiju i prijatelja. Mnogi su gosti stigli iz većih gradova na Martinje, kako bi se dobro proveli, ali i kako bi kušali zagorska vina. Kvaliteta vina neke od njih je ugodno iznenadila. 'Jako dobra vina i uopće nisu kisela', kaže jedan gost.

>> Svečano otvorena manifestacija Martinje V' Zagrebu!

Vezani članci Slika nije dostupna POČELO OBILJEŽAVANJE MARTINJA Policija najavila pojačane kontrole vozača Slika nije dostupna DOBRA VIJEST IZ HRVATSKE Kvalitetom smo na vrhu, a cijenom bez konkurencije

Kvaliteta je jako bitna u današnje vrijeme. Zna to i mladi vinar Tomsilav Petrovečki koji je posao naslijedio od oca. 'Samo nastavljam njegovu priču i pokušavam to dovesti do jednog višeg nivoa, radi se trudimo se', kaže nam Tomislav.

Za martinski vikend i seoska su imanja diljem Zagorja dobro popunjena, Cijelog će vikenda odzvanjati zdravice i pjesma jer kako stara poslovica kaže: Bolje da nestane sela nego običaja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook