Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završeno ispitivanje osumnjičenih

'Marinac nije, niti neće nikoga drukati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sjedištu USKOK-a nešto prije podneva završeno je ispitivanje i posljednje dvojice osumnjičenika iz "slučaja Podravka", šefa uprave i suvlasnik varaždinske Fime Milan Horvat i direktora splitskog SMS-a Srđana Mladinića.

Horvat i Mladinić iz dvorišta zgrade u kojoj je sjedište Državnog odvjetništva i USKOK-a policijskim su kombijima odvezeni u policiju, a očekuje se da će poslijepodne biti dovedeni pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda, zajedno s preostalom četvoricom osumnjičenih za malverzacije u koprivničkoj tvrtki - bivšim predsjednikom Uprave i Nadzornog odbora Podravke Darka Marinca, sadašnjeg predsjednika Uprave Zdravka Šestak te dvojicom članova Uprave Sašom Romcem i Josipom Pavlovićem.

Pročitajte i ovo PR Oglas Grupa Podravka u 2023. povećala prihode i neto dobit uz nastavak rasta plaća i snažne investicije Andrej Plenković i ministri Izbori su sve bliže Plenković otvorio tvornicu tjestenine, poveo i ministre: ''Svatko tko želi raditi, može naći posao''

>> Marinac će za aferu Podravka teretiti Polančeca?

>> 'Da nema krize, Polančec bi odavno dobio otkaz'

Branitelji osumnjičenih pretpostavljaju da će USKOK protiv svih osumnjičenih pokrenuti istragu i zatražiti jednomjesečni istražni zatvor o kojemu odlučuje sudac istrage, u ovom slučaju Krešimir Devčić koji je ujedno i glasnogovornik suda.Kako je istraga tajna branitelji ne žele ništa reći o ispitivanju u USKOK-u i načinu te sadržaju obrane osumnjičenih. Neslužbeno se doznaje da su se svi branili šutnjom, osim Marinca.

>> Afera Podravka: Direktor SMS na ispitivanju u Uskoku

Jedan od njegovih branitelja Ante Madunić  je potvrdio da je bivši čelnik Podravke iznio kratku obranu, nakon što su mu USKOK-ovi istražitelji gotovo sat vremena čitali policijsku kaznenu prijavu koja ga tereti za zlouporabu položaja i ovlasti te udruživanje u kriminalnu skupinu radi nezakonitog preuzimanja većinskog udjela u koprivničkoj tvrtki.

'Polančec neće progovoriti o ulozi Polančeca'

Madunić je, pritom, odlučno opovrgnuo pisanje 'Jutarnjeg lista' da je Marinac spreman progovoriti o ulozi potpredsjednika Vlade Damira Polančeca u preuzimanju Podravkinih dionica. 'Ni Marinac, niti itko iz njegove obitelji ili branitelja nije nikada nikome rekao da Marinac planira nekoga drukati ili da je to učinio', kazao je Madunić, ocjenivši kako je neistinito pisanje Jutarnjeg koji se poziva na neimenovanog odvjetnika koji će biti dio braniteljske ekipe uhićenih Podravkinih direktora.

'Očito je nekome u interesu plasirati laži protiv osumnjičenih', kazao je Madunić koji kaže da je optimist i da očekuje da će sudac istrage odbaciti zahtjeva da se njegov branjenik na mjesec dana smjesti u istražni zatvor.

Prije nego li odluči o eventualnom jednomjesečnom istražnom zatvoru sudac Devčić će održati svojevrsnu raspravu na kojoj će predstavnici USKOK-a i obrane iznijeti svoje argumente za i protiv zatvaranja osumnjičenih. Na tu odluku stranke imaju pravo žalbe.

Šestoricu osumnjičenih, uhićenih u policijsko-uskočkoj akciji kodnog naziva 'Menadžer' tereti se za udruživanje u kriminalnu skupinu koja je zlouporabama položaja i ovlasti oštetila Podravku za, kako tvrde mediji, više od 250 milijuna kuna. Kriminalnu skupinu, koja je novcem Podravke navodno planirala kupiti dionice te tvrtke i postati većinski vlasnik, navodno su organizirali bivši predsjednik Uprave i Nadzornog odbora Podravke Darko Marinac i direktor Fime Milan Horvat. (Hina)

Treba li Damir Polančec dati ostavku?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene