Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi ispitani su u pritvoru

Afera Podravka: Direktor SMS-a na ispitivanju u Uskoku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor splitskog SMS-a Srđan Mladinić jutros je u zatamnjenom policijskom kombiju dovezen u sjedište USKOK-a na ispitivanje povodom sumnje da je s još petoricom uhićenik u 'slučaju Podravka' sudjelovao u nezakonitostima zbog kojih je ta tvrtka navodno oštećena za višemilijunske iznose.

Mladinić je nešto prije devet sati doveden u zgradu Državnog odvjetništva RH, u sklopu koje se nalaze i USKOK-ove prostorije za ispitivanje sumnjivaca. Direktora SMS se navodno tereti da je sudjelovao u sumnjivim novčanim transakcijama kojima su, kako pišu mediji, osumnjičeni pokušali sredstvima Podravke kupiti dionice te tvrtke i postati većinski vlasnici.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Članovi Radničke Fronte dočekali Andreja Plenkovića transparentom Neugodan doček Radnička fronta dočekala Plenkovića zvižducima, župan Koren reagirao: "Razjurit ću ih!"

>> Marinac, Romac i Pavlović u Uskoku

U USKOK-u su sinoć ispitana četvorica bivših i sadašnjih čelnika Podravke, Darko Marinac, Zdravko Šestak, Saša Romac i Josip Pavlović, a očekuje se da će tijekom dana biti ispitan i šef uprave i suvlasnik varaždinske Fime Milan Horvat. Zbog tajnosti postupka branitelji osumnjičenih nisu željeli otkriti jesu li se osumnjičeni branili šutnjom ili su iznijeli obranu. Svi saslušani zadržani su u pritvoru, a o eventualnom jednomjesečnom istražnom zatvoru odlučiti će sudac istrage.

>> Marinac će za aferu Podravka teretiti Polančeca?

Šestoricu osumnjičenih, uhićenih u policijsko-uskočkoj akciji kodnog naziva 'Menadžer' tereti se za udruživanje u kriminalnu skupinu koja je zlouporabama položaja i ovlasti oštetila Podravku za, kako tvrde mediji, više od 250 milijuna kuna. (Hina)

>> Iz Podravke umiruju radnike: Stabilni smo!

>> Uhićeni zbog malverzacija s dionicama Podravke

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene