Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Netko od recesije ima koristi

'Da nema krize, Polančec bi odavno dobio otkaz'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Polančecova izjava da mu ostavka nije na kraju pameti, potakla je nove rasprave.

Nakon što je jučer uhićeno šestero ljudi osumnjičenih za malverzaciju Podravkinim dionicama, oporba je na saborskoj raspravi glasno tražila ostavku potpredsjednika Vlade Damira Polančeca. 'Apsolutno ne razmišljam o ostavci', izjavio je Polančec na uzastopne pozive da odstupi s dužnosti.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem" Slika nije dostupna obavijestili burzu Predsjednik Nadzornog odbora Podravke podnio ostavku

'Kriza Polančecu ide na ruku'

Da Polančecova izjava još uvijek drži vodu smatra mr.sc. Davor Pauković iz Centra za sociološka ispitivanja, no ukoliko se protiv uhićenih podigne optužnica, onda stvari postaju drugačije. 'Još uvijek njegova izjava može imati uporište, no ukoliko se podigne optužnica, tada Polančec nema što razmišljati, dužan je ponuditi ostavku', kaže Paunović. Pojašnjava kako premijerka Kosor zbog stabilnosti u Vladi, koje je očito Polančec drugi čovjek, ne povlači riskantne poteze. ' Kriza Polančecu definitivno ide na ruku, jer da stvari normalno idu svojim tokom mislim da bi mu premijerka Kosor odavno uručila otkaz', zaključuje Pauković.

Što točno znači čin davanja ostavke, koji, po onome što svakodnevno gledamo, mnogima u našoj politici nije jasan, pokušao je približiti Antun Zorislav Petrović, predsjednik Transparency internationala.  'Ostavka je moralna stvar svakog pojedinca, jednostavno osoba koja želi olakšati rad svojim suradnicima, a umiješan je u neke radnje za koje želi otkloniti sumnju da su ilegalne, barem ponudi ostavku', naglašava Petrović. Dodaje kako je kod nas neupitna veza između politike i gospodarstva te ukoliko je ta veza izravna, onda je vjerojatno i njihov utjeca na zbivanja u poduzećima veći.

>> Marinac će za aferu Podravka teretiti Polančeca?

>> Afera Podravka: Direktor SMS-a na ispitivanju u Uskoku

>> Polančec: 'Ja te ljude znam kao poštene i časne'

Branko Caratan, profesor na Fakultetu političkih znanosti, pitanje ostavke potpredsjenika Vlade Damira Polančeca komentirao je jednom anegdotom. ' Kada sam bio u Švedskoj, jedan strani veleposlanik napravio je izgred. Njegova vlada je rekla da ga neće smijenjiti. Za mišljenje je upitan i predsjenik švedske Vlade koji je tada rekao da niti jedan vlada neće smijeniti svojeg veleposlanika do onoga momenta do kada ga ne smijeni' jasan je bio dr. sc. Caratan.

Treba li Damir Polančec dati ostavku?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene