Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priprema se obrana

Marinac će za aferu Podravka teretiti Polančeca?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši čelni čovjek Podravke Darko Marinac i dio članova Uprave uhićenu su danas, a večeras jedan po jedan dolaze na razgovor u USKOK.

Marinca je policija probudila u vikendici kod Jastrebarskog, a na meti su im se našli i Zdravko Šestak, predsjednik Uprave Podravke te njezini članovi Saša Romac i Josip Pavlović. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i ministri Izbori su sve bliže Plenković otvorio tvornicu tjestenine, poveo i ministre: ''Svatko tko želi raditi, može naći posao'' PR Oglas Podravkin novi vizualni identitet za još jači iskorak na globalnom tržištu

Odvjetnici osumnjičenih za malverzacije dionicama tvrtke danas nisu željeli govoriti o strategijama obrane koju pripremaju. No obranu će morati iznositi i posrednici. Srđan Mladinić, direktor splitskog SMS-a preko čijeg su računa menadžeri Podravke prebacili 65 milijuna kuna na račun off shor tvrtke kojom upravlja varaždinska FIMA Milana Horvata, koji su također uhićeni.

Nedugo nakon uhićenja i privođenja u USKOK odvjetnici su počeli spominjati političke pritiske. Pozivali su se čak i na činjenicu da je danas u Saboru bilo izlaganje Mladena Bajića o radu DORH-a.

'Danas državni odvjetnik daje izvješće u Saboru pa je ovo uhićenje zgodno i u tom kontekstu', izjavio je Ante Madunić, odvjetnik Darka Marinca. Jasno je da Marinac neće dopustiti da sva odgovornost za aferu Podravka padne na njega.

'Sigurno ćemo se braniti. Ja ne mogu ulaziti u suštinu da ne bi i ja još dobio kaznenu prijavu, ali vjerujte mi da ćemo imati argumente za obranu', izjavio je Madunić.

Prema tvrdnjama upućenih u slučaj argumenti bi mogli ići u pravcu koji u pomamu za zlatnom dionicom Podravke uključuje i politički faktor.

>> 'Ja te ljude znam kao poštene i časne'

Prema tvrdnjama Jutarnjeg lista Bivši šef Uprave i NO-a Podravke Darko Marinac spreman je progovoriti o ulozi potpredsjednika Vlade Damira Polančeca u slučaju preuzimanja Podravkinih dionica. Njegovu su odgovornost i ostavku danas iz saborskih klupa danas zazivali i oporbeni zastupnici. No on je takvu mogućnost oštro odbacio istaknuvši kako su ljudi koje on poznaje u Podravci časni i pošteni, te kako su u Hrvatskoj svi nedužni dok im se ne dokaže krivnja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene