Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SLUČAJ ZLOSTAVLJANJA DJEVOJČICE

Nova šefica Centra u Novoj Gradiški: "Nije nam bilo lako vidjeti današnji natpis na ulazu", "Mnogi zaposlenici su primili prijetnje"

Aktualno Galerija Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradišci Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradišci Foto: DNEVNIK.hr +0 Marija Jugović, v. d. ravnateljice Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška Galerija 1/2 >>
Jugović je izabrana za novu ravnateljicu Centra nakon smjene ravnatelja Branka Medunića. Istaknula je da inspekcijski nalazi još nisu dovršeni te će se postupati po njihovu primitku.

Danas je v.d. ravnateljice Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški, Marija Jugović, održala konferenciju za medije.

Podsjetimo, Jugović je izabrana nakon što je smijenjen bivši ravnatelj, Branko Medunić zbog propusta u slučaju dvoipolgodišnje djevojčice koja se danima borila za život u Klaićevoj bolnici, nakon čega je preminula. Djevojčicu su zlostavljali roditelji, koji se nalaze u istražnom zatvoru.

Ravnateljica Zavoda za socijalni rad Tatjana Katkić Stanić istaknula je da nedostaje u sustavu oko 700 stručnih radnika, a normativi rada su izuzetno visoki. Također, apelira na javnost da se ''suzdrži komentara i govora mržnje''. Zaposlenici svih Centara za socijalnu skrb danas su, govori, imali nebrojeno prijetnji i telefonskih poziva u kojima ih prozivaju ubojicama te u kojima se prijeti njima i njihovim obiteljima

Pročitajte i ovo Snijeg na cesti Nevrijeme u cijeloj zemlji Zimski uvjeti na cestama: Upozorenja iz HAK-a, snijeg stvarao probleme i u Dalmaciji

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SASTANAK S MINISTROM Udruga za ravnopravno roditeljstvo tvrdi da Inicijativa "Spasi me" nije stručna: "Zašto su oni jedini pozvani o tome diskutirati?"

Marija Jugović je sa svim kolegama obavila pojedinačne razgovore, osim jedne kolegice koja je COVID pozitivna. ''Mi dalje čekamo nalaze stručnih službi temeljem kojih ćemo dalje postupati'', rekla je.

Baka preminule djevojčice jučer je rekla da je nekoliko puta prijavljivala pojavu masnica te da bi djelatnici socijalne službe izašli na teren po dojavi, ali nisu nikad pregledali dijete. ''Ne bih ja to komentirala, još uvijek čekamo nalaz inspekcijskih službi'', objasnila je Jugović.

Nije im bilo lako vidjeti današnji natpis na ulazu u Centar, govori. ''Samo raditi, rezultati samo mogu vratiti povjerenje'', komentirala je Jugović na pitanje kako misli vratiti povjerenje građana. Prijetnje koje su dobili djelatnici Centra su prijavljene policiji.

Zaposlenici koji su radili na slučaju dvoipolgodišnje djevojčice trenutno su u uredu. Prvo su upoznali sve koji su bili uključeni u slučaj te su pokušali shvatiti na koji način su Centar i tim donosili odluke i na koji način je vršena raspodjela poslova u Centru.

Djelatnici su Jugović iznijeli svoja viđenja i stavove te načine na koji su radili na ovom slučaju. ''Prije svakog terena, naravno da će se djelatnici konzultirati samnom te ćemo donositi pojedinačne odluke ovisno o okolnostima'', naglasila je te dodala da su preostala djeca zbrinuta u udomiteljskoj obitelji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OBJAVA NA FACEBOOKU Grbin apelirao na ministra Beroša i Vladu da promjene politiku bolnica koje onemogućuju pratnju na porodu: "Jedino što je za to potrebno je..."

Pročitajte i ovo Krsto iz Zagreba Nove doze stižu uskoro Održano testno cijepljenje na Velesajmu: ''Jako su me brzo pozvali. Svi su ljubazni, sve savršeno funkcionira''

''Prema inputima koje smo do sada vidjeli, nije bilo podataka od strane zdravstvene službe da postoje sumnje na bilo koji oblik zlostavljanja prema niti djetetu niti ostaloj djeci'', naglasila je Tatjana Katkić Stanić.

''Prema procjeni, obiteljske su se okolnosti promijenile, roditelji su stvorili uvjete za život djeteta, odlaze redovito na preglede, među roditeljima nema više sukoba'', objasnila je Kaktić Stanić da su te analize bile okidač socijalnim radnicma da dopuste vraćanje djevojčice u obitelj. ''Djelatnici su u šoku i izražavaju žaljenje zbog svega što se dogodilo'', izjavila je.

Zbog promjena u biološkom ponašanju djevojčice, psiholozi su pozvali dijete na pregled u CZSS u Novoj Gradiški, otkrila je. Sve intervencije prije vraćanja djevojčice u biološku obitelj bile su postepene. ''Nije se išlo odmah interveniranjem i oduzimanjem djece, bez da se radilo postepeno i prilagođavalo dijete biološkoj obitelji.''

Pročitajte i ovo Ministar zdravstva Vili Beroš ČEKA SE PREPORUKA EMA-e O CJEPIVU Capak o AstraZeneci: "Moguće je da će se mijenjati preporuke za neke dobne skupine, ali potpuna suspenzija nije izgledna"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 735 novozaraženih i 30 preminulih Od sutra u Zadarskoj županiji kreću nove mjere; u jednoj županiji svaki treći testirani pozitivan na COVID

Ravnateljica Jugović je danas zajedno s jednom stručnom djelatnicom posjetila obitelj. Sahrana je dogovorena, ali bit će odgođena za nekoliko dana. Troškovi će se pokriti u dogovoru s obitelji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene