Nakon što je inicijativa Zagreb Te Zove pozvala građane da večeras u 21 sat upale svijeće na prozorima za tragično umrlu dvoipolgodišnju djevojčicu iz Nove Gradiške, ljudi su zapalili svijeće u svojim domovima.

Galerija


Iz inicijative pitaju zašto je ta djevojčica nakon udomiteljske obitelji, gdje je imala odlične uvjete, vraćena rizičnim roditeljima, zašto nije provedeno vještačenje roditelja i zašto se dozvolilo da i druga djeca žive u tako rizičnim uvjetima.

Građani pale svijeće ispred Klaićeve bolnice - 6
Građani upalili svijeće na prozorima za umrlu djevojčicu - 1 Foto: Emica Elvedji

Štefica Karačić - 2 Predsjednica udruge socijalnih radnika: "Predlažem ministru da, prije nego primi Jelenu Veljaču, pogleda kakve objave ima na svom profilu"

Baka preminule djevojčice Baka preminule djevojčice optužila majku da je pokrivala ozljede djetetu: "Šminkom, sjenilom... Maloj je otpadala kosa, po vratu je bila izgrebana"

"Ovim činom pozivamo političare da umjesto što mazohistički uživaju u međusobnom prepucavanju, preuzmu odgovornost i poduzmu važne korake kako bi se izbjegle ovakve tragedije", stajalo je u pozivu inicijative pod nazivom "Zapali svijeću - odagnaj mrak večeras u 21 sat".

Osim na prozorima, građani nastavljaju paliti svijeće ispred Klaićeve bolnice gdje je malena i preminula. 

"Tom djetetu smo trebali sve ove igračke kupiti. Nažalost, na današnji dan lampaše smo zapalili. Samo zato što netko nije reagirao", rekla je jedna Zagrepčanka.

Građani pale svijeće ispred Klaićeve bolnice - 6
Građani pale svijeće ispred Klaićeve bolnice - 5 Foto: Luka Stanzl

Građani pale svijeće ispred Klaićeve bolnice - 6
Građani pale svijeće ispred Klaićeve bolnice - 4 Foto: Luka Stanzl