Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gost Mirjane Hrge u emisiji '10 do 8' bio je vlasnik tvrtke 'Sokol Marić', Zlatko Marić, a povod razgovoru s njim bio je posljednji napad na njegove zaštitare.


'To je bila klasična sačekuša, pomno pripremana akcija', rekao je Marić, odbacivši nagađanja kako se radilo o razbojnicima amaterima.

Vezani članci Domagoj Mikić na gradilištu u Malom Lošinju - 2 Ravnatelj Županijske lučke uprave obećao da će na gradilištu stalno biti zaštitari. No brzo je uslijedilo iznenađenje... Slika nije dostupna VIDEO: 'Policija je tukla sve pred sobom, pa i djecu'

Na pitanje Mirjane Hrge tko je počeo prvi pucati, njegovi zaštitari ili razbojnici, Marić je odgovorio kako je to sekundarna stvar te kako su njegovi djelatnici postupili sukladno zakonu, što je potvrdio i istražni sudac na terenu.

>> Jedan pljačkaš ubijen, drugi se bori za život, treći još u bijegu

>> Pljačkaš ubijen nakon što je i ranjen pokušao pucati

Govoreći o novinarskim špekulacijama kako je jedan zaštitar pucao u ranjenog, nenaoružanog razbojnika koji je ležao na podu, Marić je rekao kako neki novinari pristupaju toj stvari s dozom spektakla te kako se krivnja želi prebaciti na nekog drugog.

Mirjana Hrga je upitala vlasnika 'Sokol Marića' hoće li ovi zaštitari biti nagrađeni za svoju hrabrost, na što je dobila pozitivan odgovor.

Tijekom razgovora u emisiji '10 do 8' dotaknute su i ostale zanimljive teme poput 'težine' Marićeva bogatstva te prosječne plaće koju dobivaju njegovi radnici.

No, Marić nije želio potvrditi niti demantirati podatak kako je u vrećama bilo više od 2 milijuna kuna.

Marić je pobliže opisao i funkcioniranje 'eksplozivnih kofera', novog projekta koji će uskoro krenuti u primjenu. Radi se, naime, o tome da će se novac pohranjivati tijekom transporta u takve kofere, a u slučaju pljačke, novac će biti kemijski uništen.

Ovaj zanimljiv razgovor poslušajte i pogledajte u priloženom videu.