Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREDBLAGDANSKA KUPNJA

Marić može slobodno trljati ruke od zadovoljstva: Državna blagajna dobro se puni, a najbolje tek slijedi

Aktualno Galerija Videozid: Fiskalizacija i rast potrošnje - 1 Videozid: Fiskalizacija i rast potrošnje - 1 Foto: DNEVNIK.hr Videozid: Fiskalizacija i rast potrošnje - 2 Videozid: Fiskalizacija i rast potrošnje - 2 Foto: DNEVNIK.hr Videozid: Fiskalizacija i rast potrošnje - 3 Videozid: Fiskalizacija i rast potrošnje - 3 Foto: DNEVNIK.hr Videozid: Fiskalizacija i rast potrošnje - 4 Videozid: Fiskalizacija i rast potrošnje - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Videozid: Fiskalizacija i rast potrošnje - 5 Galerija 1/7 >>
Državna blagajna zbog velike potrošnje dobro se puni. Poreznici kažu - najbolje otkad imamo fiskalizaciju.

Zaključno s 13. 12. 2021., ukupno smo potrošili više od 194 milijarde i 300 milijuna kuna, što je više od četiri posto u odnosu na rekordnu 2019. godinu, kada smo potrošili 186 milijardi i 407 milijuna kuna.

Najveći rast bilježi osobna potrošnja, koja je jedan od razloga rasta BDP-a. U trgovini smo s 13. 12. 2021. potrošili više od 101 milijarde i 420 milijuna kuna, što je čak 10 posto više nego 2019. U toj pretkriznoj godini potrošeno je više od 93 milijarde i 482 milijuna kuna.

Važno je napomenuti kod osobne potrošnje da najbolje tek dolazi onda kada počinje predblagdanska kupovina.

Oporavljaju se i turizam i ugostiteljstvo, ali treba znati da su prošle godine u ovo vrijeme kafići i restorani bili zatvoreni. Do 13. 12. 2021. pojelo se i popilo u restoranima i kafićima ukupno 24 milijarde i 227 milijuna kuna. Prije dvije godine u istom razdoblju potrošili smo 26 milijardi i 752 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Teretna luka - 3 Pokloni bi mogli kasniti Hoće li korona uporopastiti Božić? Poremećaj na svjetskom tržištu otežava prijevoz i distribuciju
Pročitajte i ovo Ministar financija Zdravko Marić u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Marić u Dnevniku Nove TV Ministar financija otkrio hoće li biti rasta plaća u javnom sektoru: "U Hrvatskoj se konačno treba jednako vrednovati rad"

I da vam ove milijarde jednostavno prevedemo: prosječni račun fiskalizacije 2019. bio je 81 kunu, a ove godine 92 kune.

A predblagdanska kupovina tek se zahuktava.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene