Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bildt poručio Sloveniji i Hrvatskoj

'Manje pričajte, a više razmišljajte o rješenju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt pozvao je u utorak Hrvatsku i Sloveniju da manje javno pričaju i da se više posvete razmišljanju kako riješiti svoj bilateralni spor.

'I na jednoj i na drugoj strani postoji previše javne retorike o tom pitanju, što neće olakšati situaciju i stoga preporučujem objema zemljama da se suzdrže od javnih izjava i da više razmišljaju. Ponekad je razmišljanje bolji politički instrument od pričanja', rekao je Bildt skupini bruxelleskih dopisnika, koji su pozvani u Stockholm u povodu švedskog preuzimanja predsjedništva EU-a 1. srpnja. 'Ovo je vrlo revolucionarna izjava za jednog političara', dodao je Bildt. On je pozvao Hrvatsku da nastavi s reformama i pripremama po pojedinim poglavljima kako bi u određenom trenutku kada se pregovori odblokiraju mogla brzo dovršiti svoj posao.

Pročitajte i ovo Pregovori - 3 Politička trgovina Svi pokušavaju do 76 ruku: "Taj jedan mandat što su dobili od nas je najviše što smo im mogli dati" Željko Lacković Potvrdio je Nezavisni Željko Lacković: Bit će dio pregovaračkog tima DP-a, ali jedno ne želi otkriti

'Hrvatska ima puno posla i treba nastaviti'

'Moja poruka Hrvatskoj jest da nastavi. Ima puno posla koji treba učiniti u pripremanju poglavlja', rekao je Bildt. Na pitanje da komentira izjavu premijera Fredrika Reinfeldta da je EU vrlo podijeljena u pitanjima proširenja, Bildt je rekao da se to ne odnosi na hrvatski slučaj. 'To se ne odnosi na ovaj slučaj. Vođe EU-a su zaokupljeni oko pitanja Lisabonskog ugovora, ekonomske i financijske krize i stoga je zamah za proširenje oslabio', rekao je Bildt. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene