Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Posljednje istraživanje pokazalo je kako se većina građana raduje ulasku u EU posebno zbog većih mogućnosti zaposlenja, no ostajemo skeptični prema financijskoj situaciji i ekonomiji.


Manje od mjesec dana Hrvatsku dijeli od punopravnog članstva u europskoj obitelji. Većina hrvatskih građana raduje se ulasku i mogućnostima koje Europska Unija pruža. Najviše ih veseli mogućnost zaposlenja u drugim državama.

Vezani članci Slika nije dostupna Ploče skinute, carinici napustili granice.... Slika nije dostupna VIDEO Kako je izgledao dan na graničnom prijelazu Zaton Doli

Od 1. srpnja građani se nadaju i boljem poštivanju zakona i djelovanju institucija, a sumnjičavi su oko financijske situacije i osjećaju se nedovoljno informirani. Podaci su to koje je objavila agencija Ipsos Puls.

>> VIDEO: OVAKO se EU priprema za ulazak Hrvatske

'Većina građana ima pozitivan stav na općoj razini, međutim kada se uđe u pojedina pitanja kao što je ekonomija, odnos malih i velikih članica tu već dolazimo do podatka da je veci dio kritičan ili skeptičan', kaže Dragan Bagić iz Ipsos Pulsa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook