Obavijesti Video Pretražite Navigacija
puno nelogičnosti

UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Maloljetnik ležao u krvi na cesti, obitelj vjeruje da je žrtva napada, policija tvrdi suprotno!

Aktualno Galerija Vršnjačko nasilje - 1 Vršnjačko nasilje - 1 Foto: Provjereno Vršnjačko nasilje - 2 Vršnjačko nasilje - 2 Foto: Provjereno Vršnjačko nasilje - 3 Vršnjačko nasilje - 3 Foto: Provjereno Vršnjačko nasilje - 4 Vršnjačko nasilje - 4 Foto: Provjereno +0 Vršnjačko nasilje - 5 Galerija 1/5 >>
Raspolovljena usna, smrskan nos, polomljen zub, potres mozga, niz modrica! Teške ozljede nisu zbog pada s bicikla, već zbog napada, tvrde roditelji! I dodaju - nije to jedini slučaj nasilja, gradom nam haraju maloljetnici i tuku vršnjake!

16-godišnjak, sav u krvi, pronađen je u Puli kako leži na cesti. Što mu se dogodilo? Obitelj i prijatelji vjeruju da je žrtva skupine maloljetnika. Službena verzija policije i državnog odvjetništva glasi: pao je s bicikla.

Prizor koji su vidjeli kada su ga okrenuli šokirao ih je. Dječaku je lice  bilo smrskano, usna raspolovljena. Mnoge nelogičnosti iz toga slučaja ostale su i dalje neobjašnjene. A onda se dogodilo još nekoliko napada na maloljetnike! Krivci za njih pronađeni su upravo u već spomenutoj skupini maloljetnika. Nekolicina je privedena i izrečene su im mjere opreza, donosi u Provjerenom reporterka Jelena Rastočić.

Pročitajte i ovo Provjereno: klimatski aktivisti - 7 Donosi Provjereno Spašavaju ili samo uništavaju? Neki ih smatraju fanaticima, a oni sebe proglašavaju junacima: "Ovdje govorimo o kraju civilizacije kakvu poznajemo"

Roditelji pak i dalje strepe za sigurnost svoje djece. Jesu li ipak imali veze s onim što se dogodilo dječaku kojemu je smrskano lice? Štiti li policija nekoga i zašto?

"Lice mu je bilo krvavo, usta su mu bila otvorena do brade. Dijete nije bilo prepoznatljivo", rekla je Ana.

"Onda sam shvatila svu nemoć, da određena grupica širi strah i trepet po gradu, a nitko im ništa ne može", rekla je Ivana.

U pola godine prijavljena su tri napada, jedna prijetnja smrću i prema policiji jedan slučajni pad s bicikla. U svim slučajevima preklapaju se imena maloljetnika, članova ekipe iz iste gradske četvrti.

"Ne možemo reći da postoji nekakva skupina maloljetnika koja hara okolo i tuče svoje vršnjake", izvijestila je Suzana Sokač, glasnogovornica PU istarske.

Policija vidi slučajnost, a roditelji napadnute djece zataškavanje

Što se zaista događa u tom istarskom gradu? Je li prvi zabilježeni slučaj u kojem je 16-godišnjaku smrskano lice zaista nesreća?

Mjesto na kojemu je pronađen ozlijeđeni dječak pokazuje nam Martina Pereša, novinarka koja od početka pokušava dokučiti što stoji iza toga slučaja.

"Dječak koji je nastradao ovdje negdje kretao se biciklom i prvi svjedok, koliko je nama poznato, pojavio se oko 21 sat i 30 minuta i našao dečka u nesvijesti s teškim ozljedama glave. Dječak koji je nastradao, čim je došao k sebi, prvom je svjedoku rekao da je pretučen, doslovno mislim da mu je rekao prebili su me", rekla je Martina Pereša, novinarka Istra 24.

Pročitajte i ovo Provjereno: Bivši stan Joška Svaguše - 1 Donosi Provjereno Stan je platila gotovo milijun eura, ali bivši predsjednik Hajduka ni nakon gotovo tri godine iz njega - ne želi: "Imam ključ koji meni ništa ne vrijedi, brave su se mijenjale tri puta"

U riječkom KBC-u je operiran. Policija ga je ispitala, ali je izgubio sjećanje na trenutak u kojem je nastradao. Sutradan njegov prijatelj policiji prijavljuje prijetnje smrću koje je noć prije dobivao. Njegova mama nazvala je mladića s čijeg su broja prijetnje stizale.

"On je meni dao devet imena, među njima i njegovo ime. Rasplakao se. Ja govorim - gledaj, ja idem sad na policiju i ja tvoje ime moram reći jer si ti spomenut u tim pozivima", rekla je njegova mama Ivana.

Policija provela opsežnu istragu

Policija je priopćila da su proveli opsežnu istragu, a kriminalističkim istraživanjem isključena je odgovornost osam osoba, među kojima je i član obitelji policijskog službenika.

"Obavili smo više od 40 razgovora, pregledali smo više snimaka sa različitih lokacija na području grada Pule i proveli smo druge radnje te smo utvrdili da se nedvojbeno radi o padu s bicikla", rekla je Suzana Sokač, glasnogovornica PU istarske.

Pročitajte i ovo Provjereno: Šemsa Sulejmanović - 1 osvaja medalje Djevojka iz doma kojoj život zadaje udarce, u samo tri godine ostvarila nezamislivo: "Na početku je bilo zbunjujuće jer prije toga nisam ništa trenirala"

Vršnjačko nasilje ponovno je došlo u fokus nekoliko mjeseci kasnije. U svibnju je u dvorištu škole napadnut trinaestogodišnjak, dvojica su maloljetnika uhićena i protiv njih je podnesena kaznena prijava.

Emisiju gledajte četvrtkom navečer na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene