Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne zaostaju ni domaći ni stranci

Mali godišnji: Svi pospajali praznike i odlaze na more

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prve veće turističke gužve očekuju se već ovoga vikenda. Naime, mnogi će Hrvati spojiti tri blagdana u sljedećem tjednu i tako devet dana uživati u malom, predsezonskom godišnjem odmoru.

Vesele se oni, ali i turistički radnici na otoku Krku gdje očekuju dolazak nekoliko tisuća domaćih gostiju. A vrijeme je kao stvoreno za prvo ovosezonsko sunčanje i kupanje.

Pročitajte i ovo Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije" Gužve u Dubrovniku - 5 navala turista Kako do rješenja problema koji muči jednu od najpoznatijih hrvatskih turističkih destinacija: Gužve u povijesnoj jezgri prate se i - aplikacijama

Devet slobodnih dana uz korištenje samo tri dana godišnjeg odmora idućega tjedna mnogi će iskoristiti. 'Spajat ćemo da, ja radim u privatnoj tvrtki i spajati će se', rekao je jedan Zagrepčanin. Većina će odmor iskoristiti za prvo ovogodišnje sunčanje i kupanje. 'Nema me, na moru sam idući tjedan kraj', rekla je jedna Zagrepčanka.

Hrvatski sustav spajanja blagdana kopiraju i zapadnjaci pa su jadranski kampovi već puni. 'Od Duhova su počeli, jako velika navala naših turista i mi smo presretni, sezona nam je počela', rekao je direktor kampa Josip Jozić. Ovih se dana pune i krčki apartmani.

Plaže nisu prenatrpane, a vrijeme je ljetno

'Apartman za dvije osobe je 260 kuna na dan, a za 4 osobe 375 kuna, znači to su neke cijene od, one najniže', rekao je djelatnik turističke agencije Marinko Žic. Domaćim se gostima Krčani vesele jer bi se broj od današnje 4.000 turista ovoga vikenda lako mogao udvostručiti.

'Oni su potrošači i u vanpansionskoj ponudi, oni donesu jednu živost u grad', rekla je direktorica Turiostičke zajednice Krka. A više će posla biti i za ovog iznajmljivača sandolina. 'Kad je vikend bude malo više posla, a sada kad budu ovi dani slobodni mislim da će bit malo više posla', rekao je iznajmljivač sandolina Danijel Drlja.

Pa ukoliko spadate u one sretnike koji su uspjeli spojiti blagdane i devet dana odmarati - more vas zove. Plaže još nisu pretrpane turistima, a vrijeme je već pravo ljetno, zaista je šteta ostati kod kuće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene