Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veselo u Divuljama

Roko (9) preživio ugriz poskoka na Hvaru. Iznenadio one koji su mu spasili život!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roka je poskok ugrizao 13. kolovoza. Helikopterom je u polusvjesnom stanju prebačen u bolnicu u Split. Život mu je spašen zahvaljujući brzoj intervenciji posade helikoptera.

Veselo je u petak bilo u zrakoplovnoj bazi Divulje - devetogodišnji Roko Butorac s roditeljima je došao zahvaliti posadi eskadrile helikoptera - kad ga je ovo ljeto ugrizao poskok, spašen je zahvaljujući njihovoj brzoj intervenciji. Obitelj je iznimno zahvalna posadi koja je spasila život malenom Roku.

'Mi smo dali sve od sebe, bili prisebni i evo pobijedili smo', kaže Marko Butorac.

Pročitajte i ovo Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim Slika nije dostupna Borba za život u KBC Split Dječaka na Hvaru ugrizla zmija, stanje mu je izuzetno teško

13. kolovoza Roka je ugrizao poskok na Hvaru. Dobio je protuotrov. U polusvjesnom stanju je helikopterom hitno prebačen u Split. Od ugriza do dolaska u bolnicu prošlo je 45 minuta.

U bolnicama zadnji domaći serumi protiv ugriza zmija

'Ja ne bi ništa govorio o samom događaju jer je to stvarno bilo jako traumatično i ne želim to stvarno nikom da se dogodi, jedino želim uputiti zahvalu svim ljudima koji su sudjelovali u spašavanju', kaže Marko. A spašavanje je bilo iznimno teško

'Taj dan je bio iznimno zahtjevan. Bilo je 42 stupnja u helikopteru, zatim to je bila treća zadaća taj dan. Cijeli dan posada nije ništa jela ni pila', prisjetio se bojnik Stjepan Stepić, zapovjednik posade helikoptera Mi8.

'Dijete je bilo u dosta teškom stanju, odnosno sam taj ugriz zmije je bio dramatičan', kaže medicinski tehničar Joško Bilić.

Zahvaljujući brzoj intervenciji život mu je spašen.

Rijetki dođu zahvaliti

Prošle godine transportnim helikopterima u Hrvatskoj je prevezeno 529 pacijenata i obavljena su 1433 leta. U ovoj godini prevezeno je 409 pacijenata i obavljeno 1118 letova. U posljednjih devet godina helikopteri iz Divulja prevezli su 3600 pacijenata

Ugriz zmije: Pet liječnika i četiri sestre satima je dječaku spašavalo život

No, rijetki su koji dođu zahvaliti onima koji su im spasili život.

'Super je ono kad ti netko dođe stisne ruku, evo hvala ti što si napravija za mene', kaže Joško.

Kako se osjećate danas? 'Mi u biti još nismo svjesni svega, ali kad gledate dijete koje je zdravo i koje napreduje jednostavno sve loše osjećaje potiskujete', odgovorio nam je Marko Butorac na pitanje kako se osjeća danas.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene