Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Zagrljaj za Marlu"

Malena Marla treba našu pomoć, akciji se priključio i poznati hrvatski reprezentativac

Humanitarna akcija Zagrljaj za Marlu (Foto: Goran Malogorski)
Humanitarna akcija Zagrljaj za Marlu (Foto: Goran Malogorski) Foto: Goran Malogorski
Marla Malogorski boluje od cistične fibroze i treba Smart Vest drenažni prsluk koji košta više od 100.000 kuna, a ne pokriva ga HZZO. Kako bi se prikupio novac, 1. lipnja, u Sportskom nogometnom centru Dobermann u Zagrebu, održat će se humanitarni malonogometni turnir "Zagrljaj za Marlu".

Marla Malogorski rođena je na samo Valentinovo ove godine. Mama Lana i tata Goran taj dan zasigurno smatraju najsretnijim u životu. No sreću je pomrsila teška dijagnoza koju je ova tromjesečna djevojčica dobila. Marla boluje od cistične fibroze. Riječ je o rijetkoj bolesti koja se javlja s učestalošću na oko jednog od tri tisuće ljudi.

Malena lavica već je prvog dana svog života podvrgnuta operaciji, a prije nekoliko dana prošla je i drugu operaciju, piše Zagorje.com.

Ono što bi pomoglo i olakšalo život Marli jest medicinski uređaj pod nazivom Vest prsluk. On stvara određene vibracije koje olakšavaju disanje.

"Taj prsluk košta negdje oko 110 tisuća kuna. Nije možda to neka velika cifra, ali kad nemaš puno je. Ja sam se zaposlio prije nešto više od mjesec dana i mislili smo da ćemo, kada dobijem stalan posao i uvjete, dignuti kredit", rekao je otac malene Marle Goran Malogorski.

No tada su se u priču uključili njegovi prijatelji, malonogometaši iz zagrebačkog kluba Dobermann. Nazvali su ga, kaže, i rekli da će organizirati humanitarni malonogometni turnir pod nazivom "Zagrljaj za Marlu" koji bi se trebao odigrati 1. lipnja na Nogometnom centru Dobermann u Zagrebu. Kotizacija po ekipi iznosi 700 kuna.

Tata Goran za Marlu je otvorio i račun na koji možete uplatom donacije pomoći u nabavi uređaja koji joj mnogo znači. (HR9524020061031262160, poziv na broj: 810558709)

 Akciji za Marlu priključio se i hrvatski nogometni reprezentativac Dejan Lovren koji je donirao svoj dres za aukciju.

"Prvi dres za aukciju je stigao! Dejan Lovren se prikljucio humanitarnom dogadjaju i tako pokazao veliko srce! Uskoro nam se prikljucuju i ostali! Za Marlu!", stoji u Facebook objavi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene