Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dovršena istraga o nesreći

Mađarska: Zahtjev za podizanjem optužnice protiv Čačića poslan tužiteljstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarska policija zatvorila je slučaj Radimira Čačića. Cijeli spis poslali su nadležnom tužiteljstvu, a zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, traže i podizanje optužnice.

Čačić se o svemu nije izjasnio. Ranije je, podsjetimo, rekao da je riječ o njegovoj osobnoj traumi, a ako ga sudska tijela pravomoćno osude, napustit će sve političke funkcije. Mađarskoj policiji trebalo je 17 mjeseci da dovrši posao istrage. 'Policija iz pokrajine Somođi zatvorila je istragu u slučaju Radimira Čačića. Kao rezultat svega, spis smo proslijedili nadležnom tužiteljstvu u Kapošvaru s preporukom sumnje u izazivanje prometne nesreće', stoji u njihovom priopćenju.

Pročitajte i ovo Autocesta Stanje u prometu Ponovno otvorena autocesta A1 u smjeru juga, u prekidu su neke trajektne linije Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu

Stranačkim Chryslerom Čačić je na autocesti za Budimpeštu udario u Škodu koju je vozila 58-godišnja žena. Dva dana poslije od posljedica sudara umro je njezin suprug, nakon deset dana i majka. Čačić se u javnosti branio da je padala kiša, kolnik bio sklizak te se spustila gusta magla. Obitelji se ispričao, slao brzojave sućuti, i zbog svega, nije se osjećao dobro.

Dalek put do presude

Po nalogu Mađarske Čačića je hrvatski sud ispitao još u prosincu prošle godine. 'On je ispitan u svojstvu osumnjičenika, u prisutnosti ovdje svog hrvatskog branitelja. I mogu reći da je odgovorio na sva ona pitanja koja su bila interesantna za ovaj slučaj', istaknuo je tada Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu.

Mađarska sada odlučuje hoće li podignuti optužnicu ili ne. Radimir Čačić preko glasnogovornika je poručio kako o ovome ne želi pričati pred kamerama. I sam je ranije isticao kako je riječ o njegovoj osobnoj traumi i da ukoliko ga sudski organi pravomoćno osude, političke funkcije više neće obnašati. Na sam spomen te priče i u HNS-u okreću glavu.

Njegov odvjetnik Čedo Prodanović dao nam je telefonsku izjavu. 'Hoće li biti podignuta optužnica, ne znam. Ali ukoliko bude, to još uvijek naravno ne znači da će on biti i proglašen krivim', rekao je Prodanović. 

Pravosudni rasplet slučaja Čačić mogao bi biti politički problem i saveza za promjene predvođenog SDP-om. U slučaju njihove pobjede, HNS-u pa time i Čačiću pripada drugo mjesto u vladi lijevog bloka. Presudom iz Mađarske, opstanak na funkciji u vlasti, za Čačića bi bio neodrživ. No, do presude je još dalek put.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene